Asus X550JK XO012D onboard ram arızası

0

Merhaba arkadaşlar. Asus X550JK XO012D notebook var elimde sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Anakart üzerindeki onboard ram ler arızalı. Onboard ram leri iptal edip boş slot a 8gb ram taksam bilgisayarın mavi ekran hatalarından kurtulabilir miyim? Ya da bunun bir yöntemi var mıdır? Onboard ram leri söküp harici ram taktığımda bilgisayar direkt olarak harici slot u görür mü yoksa ilk başlangıçta onboard ram lerin görülmesi mi gerekiyor.? Teşekkürler..

emre06 emre06 (5)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ram'ında sorun olduğunu nereden çıkarttın. Ayrıca mavi ekran ne yaparken veriyor?

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Winrar kurulumu yaparken de aldım bilgisayar açılırken de ya da bilgisayar açıldı ayarlar kısmını açarken de 7-8 tane chrome sekmesi açık bir de müzik player açık yarım saatten fazla çalışıyor bilgisayar problem yok sonra birden mavi ekran gidiyor (bilgisayarda da hiç bir işlem yapılmıyor sadece dediğim programlar açık müzik çalıyor.) Memtest86 ile test yaptım sonucu ekliyorum. 

      emre06 emre06 (5)
      4 yıl önce cevaplandı

      • https://drive.google.com/file/d/17qKwVGyc9bdmiGthbWxb-YnYEGj0XsVh/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1CrKBhKxJsuuSg1L-iGpSUj7cM36KXpCj/view?usp=drivesdk emre06 4 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol