Avast Cleanup Premium özelliği ne yapar?

0

Merhabalar resimlerden görüceğiniz üzere AVAST Antivirüs programından Clean Up premium bölümünden tarama yaptım ve tarama sonuçlarında bilgisayrımı yavaşlatan 14 tane program buldu şimdi gider butonuna basarsam o programları kaldırırmı ? Bozuk kayıt defteri ögelerini onarırken bilgisayrımda hatalara yada sorunlara neden olabilirmi ? 

-Teşekkür Ederim..

lucas77 lucas77 (199)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Realtek High Definition Audio Driver kaldırılırsa bilgisayarında ses sorunları yaşarsın. Ayrıca orada Office, Steam falan görüyorum. Bunları kullanıyorsan eğer, neden kaldırılsın ki? Böyle şeyleri kafana takma sen bu programları kullanmayacaksan ne diye bilgisayarına para verip aldın?

    Kayıt defteri hatalarını giderirken sorun çıkma ihtimali yok değil ama ben zannetmiyorum. Avast, senin şu ana kadar kaldırdığın programların kayıt defterinde bıraktığı kalıntıları temizleyecek.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    0

    Sadece gereksiz dosyaları siler uyguamalarını kaldırmaz .

    Regeditteki hataları onarır bigisayarına zarar vermez.

    Avast a güvene bilirsin kısacası

    darkcrak darkcrak (5168)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Avast Cleanup PC optimizasyon ve temizleme yazılımıdır.

      Avast Cleanup Bilgisayarınızı yavaşlatan programlar adı altında bulunan programları kaldırmaz. Onları sadece uyku moduna alır. Uyku modunda bu programlar RAM ve CPU kullanmaz.  Daha sonra kullanmak istediğinde bu programlar uyandırılır. Programı uyku moduna almak onun kullandığı kaynakları boşa çıkarmak demektir. Arkaplanda çalışan uygulamalar uyku modunda kaynak kullanmazlar.

      Gereksiz programlar başlığındaki programlar kaldırılır.

      Bozuk Kayıt defteri ögeleri, kayıt defterindeki geçersiz verilerdir. Bunlar silinir.

      Gereksiz Sistem dosyaları, Windows yükseltmesinden veya güncellemesinden kalan artık dosyalardır. Bunların silinmesi de bir soruna yol açmaz. Sadece Windows 7 den Windows 10'a yükselttin diyelim, eğer bu dosyaları silersen tekrar geri dönemezin. Böyle bir durumun yoksa silebilirsin.

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Avast Free yani ücretsiz sürümünü kullanıyorsun. Sen orada Gider botununu tıkladığında karşına  Satın alma seçenekleri gelecek, yani hiç bir şey olmayacak.

        Çünkü Avast Cleanup Premium ücretli bir program. Sadece lisans satın alabilirsen kullanabilirsin. Bu gözden kaçmış.Avast Cleanup Premium ücretsiz sürümde sadece tarama yapar. Sorunları listeler ama bu sorunları gidermez. Bu sorunları çözmesi için lisans satın alınması gerekir.

        hakan hakan (15424)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol