Avast Mobile Security nedir? Avast Mobile Security nasıl kullanılır?

0

Avast Mobile Security nedir?

Avast Mobile Security Android telefonumu korur mu?

Avast Mobile Security Android virüslerini temizler mi?

Avast Mobile Security ne işe yarar?

Avast Mobile Security nasıl kullanılır?

damlakoc damlakoc (1391)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Avast Mobile Security nedir?

    Bilgisayarları virüslerden, casus yazılımlardan korumak herkesin alıştığı bir durum. Fakat virüs ve kötü amaçlı yazılımların ulaşabileceği tek yer bilgisayarlar değil. Fazlasıyla yaygınlaşan android telefonlar da virüslerin gözdesi olmuş halde. Android telefonlara bulaşan virüsler, kişisel bilgilerinizi tehdit eden casus yazılımlar, truva atları gibi tehditlere karşı telefonların korunması ve taranması gerek. 

    Avast Mobile Security Avast'ın mobil cihazlar için geliştirdiği antivirüs ve koruma uygulamasıdır. Avast bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılan bir antivirüstür. Bilgisayarları korumada başarılı olan Avast, Avast Mobile Security ile android telefonlar için de koruma sağlamayı amaçlıyor. Android telefonlar için en iyi antivirüslerden olduğu söylenebilir. Android telefonlara bulaşan virüsleri temizleme konusunda oldukça başarılı.

    Yalnızca avtivirüs değil bir çok farklı özelliği ile de kullanıcıları memnun etmeyi amaçlıyor. Güvenlik duvarı uygulama ve dosyalara kilit koyma gibi kullanışlı özellikleri Avast Mobile Security'nin avantajlarından.

    Avast Mobile Security ne işe yarar?

    • Android telefonunuzu tarayarak virüsleri tespit eder. Ve android virüslerini temizlemenizi sağlar.
    • Android telefonunuz bağlandığı Wi-Fi ağlarını tarayarak güvenli bir bağlantı kurup kurmadığınızı kontrol eder. Bu sayede kişisel bilgilerinizin korunmasında etkilidir.
    • Android telefonunuzdaki uygulama ve dosyaları şifre ile kilitlemenizi sağlar. Android telefonunuzu kişiselleştirmek adına kullanılması önerilen bir özelliktir.
    • Android telefonunuza gelen SMS ve çağrıları filtreler. 
    • Güvenlik duvarı, internet kalkanı gibi özellikler ile internette daha rahat ve güvenli gezinmenizi sağlar.
    • Anti-theft koruması ile telefonunuzun çalınmasına karşı önlem alabilirsiniz.

    Avast Mobile Security nereden indirebilirim?

    Avast Mobile Security uygulamasını android telefonunuzdaki Google Play üzerinden indirebilirsiniz. Veya Avast Mobile Security indir linkine tıklayarak da Avast Mobile Security uygulamasını indirebilirsiniz.

    Otomatik olarak kurulacaktır.

    Avast Mobile Security nasıl kullanılır?

    Avast Mobile Security uygulamasını ilk açtığınızda sizden sözleşmeyi kabul etmeniz istenecek. Devam Et butonu ile sözleşmeyi kabul edin.

    Öncelikli olarak telefonunuzu tarayın. Akıllı Tarama kısmında Bu Cihazı Tara butonuna basarak Android cihazınızda bulunan virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları arayacaktır.

    Tarama bittiğinde bulduğu virüsleri temizleyin.


    Ekranı sağ tarafa kaydırdığınızda Wi-Fi Kontrol paneli açılacak. Burada Wi-Fi taraması yap butonuna basın. Bağlandığınız Wi-Fi ağının güvenli olup olmadığını kontrol etmiş olacaksınız.

    Ekranı tekrar sağ tarafa kaydırdığınızda Araçlar bölümü açılacak. Bu kısımda bir çok sekme var

    Uygulama Kilitleme sekmesine tıkladığınızda sizden bir pin oluşturmanızı isteyecek. Pin oluşturun.
    Android cihazınızdaki uygulama ve dosyalar için koyduğunuz şifreyi unutmamanız gerekir. Bu nedenle aklınızda kalacak bir şifre tercih edin. Daha sonra kilitlemek yani şifre koymak istediğiniz uygulama veya dosyaları aktif hale getirin.

    Çağrı Engelleyici özelliği ile android telefonunuza gelen çağrıları denetleyip istediğiniz bir numarayı veya bilinmeyen tüm numaraları engelleyebilirsiniz.

    Avast Hesabı sekmesi sayesinde kendinize bir Avast hesabı oluşturun. Bu avast hesabı ile android telefonunuzun bilgilerini bilgisayar üzerinden My.Avast.com adresinden görmenizi sağlıyor. 


    Son olarak Storage kısmından da Android telefonunuzu temizleyebilirsiniz. Bu özellik aslında Avast CleanUp uygulamasına yönlendiren bir özellik. Bu nedenle Storage özelliğini kullanmak için Avast CleanUp uygulamasını indirmeniz gerekir. 

    Avast Mobile Security android virüslerine karşı geliştirilişmiş bir Android antivirüs programıdır. 

    damlakoc damlakoc (1391)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol