Avast ve Norton Power Eraser symantec birlikte kullanılır mı ?

0

Merhaba,başlıkta da belirttiğim gibi Avast ve Norton Power Eraser symantec aynı anda kullanılır mı ? Bir bilgisayardan 2 virüs programı çalıştırılmaz diye biliyorum ama 2 programı birden çalıştırsam sorun olur mu ?

canx canx (3)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Norton Power Eraser'i Avast veya herhangi bir antivirüs programıyla beraber kullanabilirsin. Zira Power Eraser gerçek zamanlı çalışan bir antivirüs programı olmayıp, antivirüs programlarının tespit edemediği virüsleri bulmak ve temizlemek için kullanılan bir programdır; antivirüs programlarının tamamlayıcısı gibi düşünülmelidir.Sürekli çalışmaz, ihtiyaç hallerinde çalıştırılır. Ayrıca kurulumda gerektirmez, flash bellekler üzerindende portabe olarak çalıştırılabilir. Bu programın bir diğer önemli tarafıda sistemin normal modda açılmadığı hallerde güvenli moddada çalıştırılabilir olmasıdır. 

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Antivirüs programları iki gruba ayrılır:

      • Gerçek zamanlı koruma sağlayanlar
      • Gerçek zamanlı koruma sağlamayanlar

      Avast gerçek zamanlı koruma sağlar. Gerçek zamanlı korumada antivirüs programı sürekli çalışır durumdadır. Yani sürekli açıktır ve bellekte aktiftir. Yapılan her işlemi denetler.  Bilgisayar ilk açıldığında belleğe yüklenir ve tüm çalışan, çalıştırılan uygulamaları denetler.  Siz bir dosyaya eriştiğinizde onu virüs taramasından geçirir.

      Gerçek zamanlı koruma sağlamayan antivirüs programları, çalışmak için sizden komut bekler. Yani siz antivirüs programının kısayolunu tıkladığınızda devreye girer ve tarama yap dediğinizde sistemi taramaya başlar. Norton Power Eraser böyle bir güvenlik aracıdır. Tam anlamı ile antivirüs programı değildir. Bir tür backdoor, trojan, rootkit temizleme aracıdır.

      Bu iki tür birlikte kullanılabilir.  Fakat gerçek zamanlı koruma sağlayan örneğin Eset Nod 32, Avast, AVG gibi antivirüs programları bir arada kullanılmamalıdır.

      murat murat (12492)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Teşekkür ederim. canx 9 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol