AweEraser nedir? AweEraser nasıl kullanılır?

0

AweEraser programı kullanımı nasıldır?

AweEraser programını indirmek ve kullanmak ücretli mi?

AweEraser programı ücretli mi?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AweEraser, dosyaları geri getirilemeyecek şekilde silme programıdır. Normalde bir dosyayı geri dönüşüm kutusundan silseniz bile, dosyanın olduğu bölüm üzerine farklı veriler yazılmadığı sürece silinen dosyaları geri getirme programıyla o dosya kurtarılabilir. AweEraser, sildiğiniz dosyanın yer aldığı bölüm üzerine yüzlerce, binlerce saçma sapan veriler yazıp siler ve silinen dosyaları kurtarma programıyla o dosya artık geri getirilemez. Kısacası istediğiniz dosyaları geri getirilemeyecek şekilde silmenizi sağlar.

    AweEraser programının 3 önemli özelliği vardır. Kısaca bahsetmek gerekirse:

    1. Erase Files:
      Erase Files özelliği, dosyaları geri getirilemeyecek şekilde silmenize imkan verir. Resimde belirttiğim gibi ADD butonuna tıklayıp bir dosya/klasör seçer ve ERASE butonuna tıklarsanız, dosyalar geri getirilemeyecek şekilde silinmiş olur. Artık silinen dosyaları geri getirme programları işe yaramayacaktır.


       
    2. Erase Hard Drive:
      Erase Hard Drive özelliğini kullanarak bilgisayarınızdaki sabit disk sürücülerini geri getirilemeyecek şekilde silebilirsiniz. Örneğin silmek istediğiniz çok fazla dosya/klasör vardır ve bunlar D sürücüsündedir. Direkt olarak D sürücüsünü seçip geri getirilemeyecek şekilde silme işlemini yapabilirsiniz.
       
    3. Erase Free Space:
      Erase Free Space özelliğini daha önce silinen dosyaların kurtarılmasını engelleme için kullanabilirsiniz. Örneğin herhangi bir zamanda D sürücüsünden bir klasör silmişsinizdir ve silinen dosyaları kurtarma programıyla kurtarılabilmesini istemiyorsunuzdur. Bu durumda Erase Free Space bölümüne gelip D sürücüsünü seçin ve ERASE butonuna tıklayın. AweEraser, seçtiğiniz sürücüdeki boş alanlar üzerine saçma sapan veriler yazıp silecek ve o sürücüdeki daha önce silinen dosyaların kurtarılmasını engelleyecek. Seçtiğiniz sürücüdeki var olan dosyalarınız ise hiçbir zarar görmeyecektir.

    Bu özellikler sadece bilgisayarınızın sabit diski için geçerli değildir. AweEraser programı Flash disk, SD kart ve bilgisayara bağlanabilen bütün harici diskler için de dosyaları geri getirilemeyecek şekilde silme imkanı sunuyor.

    AweEraser nasıl kullanılır?

    AweEraser programının sadece Windows ve Mac platformları için desteği var. Aşağıdaki bağlantılardan indirip kurulumu yapabilirsiniz.

    AweEraser for Windows

    AweEraser for Mac

    Kurulumu yaptıktan sonra AweEraser programını çalıştırıp kullanmaya başlayabilirsiniz. 

    Kullanımla alakalı küçük bir not düşeyim. Aşağıdaki resimde belirttiğim seçeneklerden birini de seçmeyi unutmayın. Mantık şu: “35 passes” seçilirse 35 defa o bölümün üzerinden geçilecek, en garantisi budur denebilir.

    Tavsiyem eğer 4 GB ve altı RAM’iniz varsa bunu seçmeyin, çok yoğun RAM kullanıyor ve bilgisayar donup kilitlenebiliyor. Bunu bizzat yaşadım.

    AweEraser ücretli mi?

    AweEraser programının ücretsiz sürümünde yalnızca 20 dosya geri getirilemeyecek şekilde silinebiliyor. 20 dosyadan fazlasını silmek için ve Erase Free Space, Erase Hard Drive özelliklerini kullanabilmek için full sürümünü satın almanız gerekiyor

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol