Backdoor.DarkComet.StolenData virüsü tehlikeli mi?

0

Bilgisayarımı tarattım. Bilgisayarda Backdoor.DarkComet.StolenData virüsü çıktı. Malwarebytes Backdoor.DarkComet.StolenData virüsünü buldu ve sildi. Backdoor.DarkComet.StolenData virüsü tehlikeli mi?

Anonim Anonim (156)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Backdoor.DarkComet oldukça tehlikeli bir virüstür. Mutlaka bilgisayardan bu virüs temizlenmelidir.

    Backdoor.DarkComet bir uzaktan erişim turuva atıdır. Kısaca bu zararlılara RAT denir. Bir RAT sistemde arkaplanda gizlice çalışarak bilgiler toplar. Parolalar, kullanıcı adları, kredi kartı gibi hassas bilgilerin çalınması için kullanılır. 

    Ayrıca bir RAT bulaştığı sistemi bir zombi bilgisayara çevirir ve bu bilgisayar siber saldırganın tüm isteklerini yerine getirir.

    Backdoor.DarkComet bilgisayarda saklınana kullanıcı adı ve parolaları, kredi kartı gibi bilgileri çalmak için kullanılır. Bu bilgiler Backdoor.DarkComet truva atını yapılandıran ve hazırlayan siber saldırgana iletilir. 

    Backdoor.DarkComet ayrıca saldırgana uzaktan bilgisayara yazılım yükleme olanağı da sağlar. Saldırgan bilgisayarınıza dilediği bir programı yükleyebilir.

    Backdoor.DarkComet truva atı aynı zamanda bilgisayardaki Windows Defender gibi antivirüsleri devreden çıkartır ve çalışmasına engel olur. Yine Windows işletim sisteminin bazı güvenlik özelliklerini devreden çıkartır.

     

    alattin alattin (16999)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol