Bad Sector onarımı çok yavaş, çözümü nedir?

0

Merhaba,

500 GB lık HDD bad sector olmuş. HDD Regenerator ile onarıma başlattım ancak 36 saatte %0.04 ilerledi onarım, bu arada sectorleri onarabiliyor ancak çoook yavaş ilerliyor. Bu PC'de daha önce 1 TB HDD'de bad sector onarımı yapmıştım 19 saatte bitmişti.

sorum şu bad sectorleri daha hızlı onarma yolu var mıdır?

2. sorum

Bir başka HDD ise (yine bad sector) HDD Regenerator ile onarılmıyor, çoğu sectoru boş geçiyor. Acaba HDD'yi açsam diski tamir etme şansım olur mu?

aserifkuzu aserifkuzu (188)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    2. sorundan başlayayım aman haa sakın ola HDD yi açmak gibi bir işe girişme. Bad sector dediğin şey zaten için açılarak düzeltilebilecek bir şey değildir. Kaldı ki HDD gibi donanımlar zorunlu olmadıkça açılmaz. Açılsa bile özel odalar ve ekipmanlar ile açılır. İçine girebilecek bir toz parcası diskin hatalı çalışmasına sebep olabilir.

    1. soruna gelirsek, bad sector iki farklı türü vardır: Soft ve Hard. Soft olanlar genelde dosya sistemi kaynaklıdır ve disk formatlandığında ortadan kalkar. Hard olanlarsa fiziksel kusurlardır. Genelde elektriksel problemler veya diskin ömrünü dolduruyor olmasından kaynaklıdır. Bunlar gi-de-ri-le-mez. Bunları ancak programlar ile işaretleyebilirsin. Bu durumda işletim sistemi bad sector olan alanlara veri yazmaz. Ama bad sector oradadır.

    Benim önerim diskinde veri yoksa diski formatla.  Markaya özel disk araçları var:

    Bunlarla bir tarama yapabilirsin.

    Disk doluysa veri varsa, disk üzerindeki hasar fazlaysa tarama işlemi saatler hatta günler sürebilir. Disk kapasitesi de başka bir etken tabi.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

    • içinde veri yok hocam HDD lerin biri WD biri Samsung WD için verdiğini sitede hangi uygulamayı kurmam gerekiyor. isim yazsanız yeterli. Dediğiniz gibi kullanılır kısmı bıraksa bana gerisini görmese de olur aserifkuzu 5 yıl önce
    • @aserifkuzu linki doğrudan indirme linki yaptım. hakan 5 yıl önce
    • hocam programı indirdim bütün testleri yapmaya çalıştım ama hepsi failure dedi. https://i.hizliresim.com/zjqAQR.jpg bu HDD nin yaklaşık 240GB kadar kısmının temiz olduğuna eminim. ancak onarma hızı ile harcayacağım elektrik faturası bana yeni HDD aldırır. sanırım iflah olmaz diyeceğim HDD'ye aserifkuzu 5 yıl önce
    • @aserifkuzu bu bad sector zaten olduğu gibi duran bir şey değil günden güne artacaktır. Senin disk artık adam olmaz. hakan 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol