Bağlantı güvenli değil

0

Mozilla Firefox ile bazı sitelere girdiğimde adres satırının olduğu bölümde kilit simgesi ve üzerinde kırmızı çizgi var. Simgeyi tıkladığımda Bağlantı güvenli değil - Bu sayfaya girilen hesap bilgileri ele geçirilebilir uyarısı görüyorum. Daha önceden böyle bir uyarı yoktu.

Mozilla Firefox Bağlantı güvenli değil hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Mozilla Firefox'da Bağlantı güvenli değil uyarısının sebebi ve çözümü nedir?

    Mozilla Firefox yeni sürümü ile birlikte artık SSL kullanmayan ve kullanıcı kayıt, giriş sistemi bulunan siteler için Bağlantı güvenli değil uyarısı çıkartmaya başladı.

    SSL sizin bilgisayarınız ile web sitesi arasındaki veri trafiğinin şifreli olarak yapılmasını sağlayan bir protokoldür. SSL kullanan sitelerin adresleri  HTTPS ile başlar. Örneğin https://uzmanim.net gibi. Bu sayede sizin bilgisayarınız ve web sunucusu arasındaki trafiğin saldırganlar tarafından değiştirilmesi, kullanıcı adı, parola gibi bilgilerin çalınması daha zor hale gelir.

    Daha önceden Google Chrome da böyle bir değişikliğe gitmiş ve SSL kullanmayan siteleri güvensiz olarak bildirmeye başlamıştı.

    Özellikle online dizi izleme sitelerinde Bağlantı güvenli değil uyarısı alabilirsiniz. Bu tür siteler genelde SSL kullanmazlar.  Yine bu tür sitelerde kayıt açarak hesap oluşturursanız mutlaka başka sitelerde veya Twitter, Facebook gibi sitelerde kullandığınız parola ile hesap oluşturmayın.

    Dizi siteleri gibi sitelerde aldığınız Bağlantı güvenli değil uyarısını dikkate almayabilirsiniz. Fakat alışveriş sitelerinde ve özellikle kredi kartı kullandığınız sitelerde Bağlantı güvenli değil uyarısı alıyorsanız o sitelerden alışveriş yapmayın.

     

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol