Bağlantı Kopması (wifi ve ethernet devre dışı kalıyor)

0

acer laptop umda hiçbir sıkıntı yokken şu son bir hafta kadardır bilgisayarı açtıktan belirsiz bir süre sonra durduk yere wifi ve ethernet tamamen kapanıyor yani hiçbir şekilde ağa bağlanamıyorum. bilgisayarı yeniden başlatınca sorun çözülüyor ama bir süre sonra yine kopuyor

(kablosuz ağ bağlantısı ve yerel ağ bağlantısı devre dışı kalıyor ve yeniden başlatmadığım sürece etkin hale getiremiyorum) (win7 kurulu)

sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

feriat feriat (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Son bir haftada ortaya çıkan bir problem olduğuna göre eğer bir geri alma noktası mevcutsa Sistem Geri Yükleme ile sistemi bir hafta öncesine alırsın, problem ortadan kalkar:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

     

    Daha sonra sistemde virüs ve zararlılar taraması yaparsın:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Junkware Removal Tool nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

     

    Birde Advanced SystemCare tamir ve optimasyon programını denersin, işe yarayabilir:

    Advanced SystemCare 10 Free (tıkla)

    Not: Advanced SystemCare yüklemesinde birlikte istenmeyen bazı programların yüklenmemesine dikkat edersin (onay tıkları varsa kaldırma gibi falan).

     

    Son olarak ihtimaller ve çözüm çareleri eğer yerel ağda WiFi ve/veya kablolu başka cihazlardada (telefon, tablet, diğer PC) kopma oluyorsa (denemediysen denemelisin) modem arızalanmıştır veya ağda IP çakışması olmaktadır (Çakışma varmı yokmu anlamak için manuel IP atamalısın). Bunlarıda kontrol ve test etmelisin.

     

    Ayrıca sfc /scannow taratması ile ve PC'nin Windows yükleme DVD'siyle başlatılarak ön yüklemeden sonra "onarım" seçeneğinden arıza tespit ve çözüm yollarıda dnenebilir/denenmelidir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Geri yüklemeyi denedim . Eset - Malware Fighter - adw cleaner ile tarama yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Hatta wifi kartta filan sıkıntı olabilir diye wifi kartı söküp sadece kabloyla çalıştırdım fakat yine koptu... Çevremdeki tamircilere gittim daha önce karşılaşmadıklarını söylediler ve format atalım dediler. Müzik programları kullandığımdan, tamamlanmamış projeler zarar görebileceği için pek yanaşmadım...Ayrıca sorunun ne olduğunu anlamadanda pek format atma yanlısı değilim.Çünkü sorun donanımsal olabilir gibi geliyor...(Bildiğiniz daha iyi sorun tespit, virüs tarama programı var mı?)... feriat 7 yıl önce
    • Mesajım sonuna ekledim @feriat temmuz 7 yıl önce
    • Birde Adwanced System Care tamir ve optimasyon programını dene istersen @feriat temmuz 7 yıl önce
    • asc zaten kuruluydu bilgisayarda denedim ama sorun yok diyor, kopma yaşandıktan sonra deneyincede sorun çözülemiyor diyor . nasıl birşey böyle bir soruna sebep olabilir kafayı yemek üzereyim. hiç bir mantığını bulamadım arızanın. Malwarebytes-Junkware Removal Tool-HitmanPro yu deneyeceğim şimdide ...ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada, umarım düzeltebilirim feriat 7 yıl önce
    • aşağıdaki yoruma denediğim işlemleri yazdım ve kopma sonrası bağlantıların nasıl göründüğünün resmini attım... feriat 7 yıl önce

    0

    sorun ağbağdaştırıcısıda gibi duruyor servis sağlayıcınızdan kaynaklanıyorrmu diye bir sınama yapın sizin bilgisayarda internet devre dışı olduğu anda diğer cihazlardan kontrol edin sorun onlardada aynı ise servis sağlayıcınıza baş vurusunuz diğer cihazlarda sorun yok ise hata sizin bilgisayardadır ağbağdaştırıcısında daha önce paylaşmıştım    konuya gidin

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    • konuyu inceledim ancak sorun yaşandığında aygıt yöneticisinde bir problem gözükmüyor. sadece ağ bağlantılarına girdiğimde Kablasoz Ağ Bağlantısı ve Yerel Ağ bağlantısı ''Devre Dışı'' gözüküyor. bu da normalde özelliklerden ya da fn+f3 kombinasyonuyla açabildiğim bir özellik olması lazım ama bunlarda bir işe yaramıyor. ayrıca belirttiğim gibi sorun sadece wifide değil kablolu bağlantı yaptığımda da yaşanıyor. feriat 7 yıl önce

    0

    Eğer komple ethernet kartı kayboluyorsa bir donanım sorunu vardır. Bu sorun olduğunda ethernet, wifi bağdaştırıcı Aygıt Yöneticisinda görünüyor mu bunu kontrol edin.

    Son bir hafta içinde sürücü güncellemesi, Windows güncellemesi yaptınız mı? Yaptıysanız bir sürücü sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Yüklemeleri geri alın.

    "Devre dışı kalıyor" ifadesini biraz daha açmanız lazım.  Aygıt yöneticisinde nasıl görünüyor? Kablosuz ağları görüyorsunuz fakat bağlanamıyor musunuz?

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

    • aygıt yöneticisinde herhangi bir görünmeme veya arıza sorunu yok. sadece ağ bağlantılarına girdiğimde Kablasoz Ağ Bağlantısı ve Yerel Ağ bağlantısı ''Devre Dışı'' gözüküyor. Normalde bunu Etkinleştir deyip açabilmem gerekir ama ne yaparsam yapayım bir türlü açamıyorum......Sürücü güncellemesini, geri yüklemesini, kaldırıp yeniden yüklemeyi de denedim ama bir faydası olmadı..... Şu 3-4 gündür her şeyi deniyorum ama sorunu bir türlü anlayamadım... İnternet sağlayıcısı ve modem şirketini aradım sorun onlardan kaynaklı değil. Sorun laptop kaynaklı ama yazılımsal mı donanımsal bir sorun mu çözemedim.... Sadece wifi yada sadece ethernette sorun olsa muhtemelen çözüllür ama sorunun ikisinde de aynı anda ve şekilde yaşanması çok enteresan. feriat 7 yıl önce

    0

    sorun sonrası ağ bağlantılarının durumuArkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim ama sorunu çözebilmiş değilim. Sorunu çözmek için yaptıklarımı yazayım onlar dışında bildiğiniz ya da sorunu dair tahmininiz varsa ve onları belirtirseniz sevinirim..

    Yaptıklarım:

    1. Ağ Bağlantısı driver larını kaldırıp Laptop markamın sitesinden modeli girerek mevcut sürücüleri kurdum(düzelmedi)

    2. Sürücüleri güncelledim (düzelmedi)

    3. İnternet sağlayıcı firmayı ve modem markasının müşteri hizmetlerini aradım ve sorunu kontrol ettirdim(düzelmedi)

    4. Wifi kartı çıkarıp, kabloyla bağlandım(bi süre sonra yine devre dışı kaldı)

    5. Sistem geri yükleme yaptım. Son bir hafta içinde güncellenen yüklenen programları kaldırdım(düzelmedi)

    6. Windows un sorun gider aracını kopma öncesi kullandım sorun bulamadı, sorun yaşandıktan sonra ise sorun çözülemiyor uyarısı verdi.

    7. Eset İnternet Security - Malware Fighter - Advanced System Care - ADW Cleaner ile tarama yaptım (düzelmedi)

    8. Aygıt yöneticisinden ağ kartlarına sağ tıklayıp özelliklerden,güç yönetiminde; güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin yanındaki tiki kaldırdım(düzelmedi)

    .......Bahsettiğim devre dışı kalma olayı bazen 5-10 dakika, bazen 2-3 saat sonra yaşanıyor. Bazen uzun sürünce düzeldi diyorum ama sonunda yine kapanıyor ağ bağlantıları.

    .......Şu anda takılı olan ssd ye format atmamın pek imkanı yok. ama bir yerlerden hdd filan bulabilirsem sıfırdan bir windows7 kuracağım en azından soruna driverların, programların sebep olup olmadığını anlayabilirim sanırım.

    .......RAM ler, işlemci ya da anakartta ki bir arıza böyle bir şeye sebep olabilir mi acaba? Böyle bir şey varsa bu sorunun hangi parçada olduğunu nasıl tespit edebilirim?

    feriat feriat (3)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Mesajım altına bir ilave daha yaptım. temmuz 7 yıl önce
    • iki telefon ve bir tv var bağlı hiçbirinde sorun yok. şu an tavsiye ettiğin programlardan denemediklerimi deniyorum feriat 7 yıl önce
    • Bir daha.. Sen istersen arada sırada tekrar ve tekrar bak mesajım alt kısmına :) temmuz 7 yıl önce
    • TCP/IP v4 protokolu özelliklerinden bir manuel (statik) IP atamayıda denemelisin. temmuz 7 yıl önce
    • Kaboluyla bağlanırsan orada, WiFi olursa orada.. Veya her ikisindede.. temmuz 7 yıl önce
    • hemen deniyorum feriat 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol