Bağlantı korunmuyor nedir?

0

Bir web sitesine girmek istediğimde Bağlantı korunmuyor uyarısı ile karşılaşıyorum.

Bağlantı korunmuyor

Bağlantınızın güvenliği azaltıldı. Kötü amaçlı kişiler verilerinizi bu web sitesinden çalmayı deneyebilir. Bu web sitesinden ayrılmanızı tavsiye ediyoruz.

URL:

en.wikipedia.org

Neden:

Otomatik olarak imzalanan sertifika Sertifikayı görüntüle

Riskleri anladım ve devam etmek istiyorum

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer Kaspersky antivirüs kullanıyorsanız bazı sitelerde Bağlantı korunmuyor uyarısı alabilirsiniz.

    Bağlantı korunmuyor şu anlama gelmekte:

    Girmek istediğiniz web sitesi SSL ile korunuyor gibi görünüyor fakat SSL ile ilgili sitede sorunlar varsa Kaspersky sizi Bağlantı korunmuyor şeklinde uyarır. SSL web siteleri ve sizin bilgisayarınız arasındaki iletişimi şifreli hale getiren teknolojidir. Özellikle bankalar, alışveriş siteleri SSL kullanır.

    Bir web sitesinin SSL kullanıp kullanmadığını anlamak çok kolaydır. Örneğin uzmanim.net SSL kullanır. Tarayıcı penceresinde adres satırında Güvenli > https://uzmanim.net yazar. SSL kullanmayan web sitelerinde güvenli yazmaz ve adres http şeklindedir. Yani http'nin sonunda secure anlamına gelen s harfi yoktur.

    Girmek istediğiniz site bir banka veya alışveriş sitesiyse ve Bağlantı korunmuyor uyarısı alıyorsanız o sitede işlem yapmayın.

    Fakat bazı durumlarda Bağlantı korunmuyor hatası yanıltıcı olabilir. Örneğin wikipedia.org gibi BTK tarafından yasaklanmış, engellenmiş sitelerde de karşınıza Bağlantı korunmuyor uyarısı çıkabilir.  Yapılan engelleme türünden dolayı bazı SSL ile korunan web sitelerinde Bağlantı korunmuyor hatası karşınıza çıkacaktır.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol