Bağlantınız gizli değil - NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID - Web sitesi sahipleri için

0

Bir web sitem var ve SSL Yükledim. Web sitesine girdiğimde Bağlantınız gizli değil - Saldırganlar .....com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgi  NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatası alıyorum. Hatanın sebebi nedir?

alattin alattin (16984)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Aşağıdaki çözüm önerisi web sitesi sahipleri içindir. Eğer siz normal bir kullanıcıysanız ve herhangi bir web sitesine girerken bu hatayı alıyorsanız https://uzmanim.net/soru/err-cert-common-name-invalid/13818 linkini nceleyebilirsiniz.

    Web sitesine SSL aktif edildikten sonra  Bağlantınız gizli değil - Saldırganlar .....com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgi  NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatası alıyorsanız SSL sertifikanız yanlış üretilmiş demektir.

    NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatası girilen web sitesinin adı ile sertifikanın sağladığı alan adı aynı değil anlamına gelir. Örneğin sizin web siteniz uzmanim.net olsun. Siz SSL sertifikası için adımları takip ederken CSR kodu üretmeniz gerekir. CSR kodu üretirken Common Name bölümüne uzmanim.net yazmak yerine uzmanim.com yazarsanız veya uzmnm.net gibi yazım hatası yaparsanız SSL sertifikanız farklı bir ad için üretilir ve bu da  NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatasına sebep olur.

    Google Chrome tarayıcısı NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID hatası web sitesinde girişte verir.

    Eğer CSR kodunu siz ürettiyseniz tekrardan doğru şekilde üretmeli ve SSL sertifikasını yeniden oluşturmalısınız.

    Eğer hosting firması sizin adınıza bu işlemi yapıyorsa hosting firması ile bağlantıya geçmeli ve sorunu düzeltmesini istemelisiniz.

    alattin alattin (16984)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol