Bağlantınız gizli değil - NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

0

Bir siteye giremiyorum. Bağlantınız gizli değil - NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası alıyorum. Hatanın sebebi ve çözümü ne olabilir?

Google Chrome tarayıcı kullanıyorum.

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bağlantınız gizli değil - NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatasında NET::ERR_CERT_DATE_INVALID bize bilgi veriyor: Sitenin SSL sertifikasının süresi dolmuş demek bu.

    2020 yılına geçtiğimiz için muhtemelen site sahibi SSL sertifikasını yenilemeyi unutmuş. SSL web sitesi ile sizin bilgisayarınız arasında şifreleme yapan ve bilgilerin güvenli iletilmesini sağlayan bir teknoloji.  Mesela bankalar filan SSL kullanmak zorundadır. Yine alışveriş siteleri de SSL kullanır. Kredi kartı gibi bilgiler şifreli şekilde iletilir ki arada birileri çalmasın diye.

    SSL kullanılmazsa nolur? bilgiler şifresiz iletilir. Bu durumda sunucuların log dosyalarına örneğin kredi kartı bilginiz kayıt edilir. Bu sunucuya sızan birisi tüm kredi kartı bilgilerini görebilir anlamına gelir. SSL iyi bişi anlayacağınız.  

    Girmek istediğiniz site banka veya alışveriş sitesiyse o siteye girmeyin. Sorunun düzeltilmesini bekleyin. Yok değilse Chrome'da bu Bağlantınız gizli değil - NET::ERR_CERT_DATE_INVALID penceresinde ayrıntılar diye bir buton vardır. Ona tıklayın. Sonra alt bölümde yanlış hatırlamıyorsam güvenli değil ama yine de devam et gibi bir seçenek vardı onu tıklayın. Site  açılır ama SSL devrede olmadan açılır. Banka ve alışveriş sitesi haricinde bu şekilde sorun çözülür. 

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol