Basit program yapımı

0

Merhaba,

Ben bir program yapmak istiyorum ancak hiçbir bilgisayar dili bilmiyorum. Ve bunu tek başıma yapacağım. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Küçük çaplı bir program olacak zaten. O kadar büyük değil.

 

toprak34 toprak34 (2026)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Nasıl bir program yapmak istiyorsun ki? Şuanda öyle genel bir soru sordunki tek bir cevap ile anlatması zor olacak :) Şöyle bir soru cevap yapalım istersen;

    1- Nereden başlamalıyım ? ( Hangi programlama dili senin uygulama geliştirmene uygunsa programlama dili seçimi yaparak başlamalısın).

    2- Hangi programlama dili kullanmalıyım? (.Net, php, java, vb... bu senin ne tür bir program yapmak istediğine bağlı. Yada hangi programlama dili seveceğine..)

    3- Nasıl bir program yapmalıyım ? (Bu desktop yani normal masaüstü olarak ya da Saas bulut tabanlı olarak değişebilir. Örneğin c# ile desktop bir uygulama geliştirirken yine aynı .Net ile Asp.Net'de web tabanlı uygulama geliştirebilirsin.)

    4- Ne kadar uğraşmam gerekicek? ( Burası tabiiki de senin geliştireceğin uygulamana bağlı. 1 Günde sürebilir 1 Yıl da örneğin ben 1.5 senedir tek bir proje üzerin de çalışıyorum ve hala bitmedi. Bu senin gözünü korkutmasın ben sadece örnekliyorum.)

    Aklıma gelenler bunlar umaraım yardımcı olmuşumdur.

    notify notify (538)
    7 yıl önce cevaplandı

    • böyle kolay bir uygulama olsun. nasıl olacağı farketmez. ayrıca hiçbir programlama dili bilmiyorum :D program fazla uğraştırmasın yeter ilerde daha geniş çaplısını yaparım :D toprak34 7 yıl önce
    • Duvar kağıdı uygulamaları olabilir. Kolay olsun yapımı yeter :D toprak34 7 yıl önce
    • Peki amacın ne ? Programlamaya başlamakmı istiyorsun yoksa ben bi bakıp çıkıcam misali mi ? notify 7 yıl önce
    • @notify programlamaya başlamak toprak34 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol