Başka birisi hesabınızı kullanıyormuş gibi görünüyor

0

Hotmail hesabıma girmek istediğimde parolayı girdikten sonra  başka birisi hesabınızı kullanıyormuş gibi görünüyor. Yalnızca sizin ***@hotmail.com adresine yeniden girmenize yardımcı olmak için bunu sizin adresiniz olduğundan emin olmamız gerekiyor şelinde uyarı alıyorum ve hotmail hesabıma erişemiyorum. Sorun ne olabilir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hotmail hesabınıza erişmek istediğinizde Başka birisi hesabınızı kullanıyormuş gibi görünüyor uyarısı alıyorsanız, hesabınızın hacklanmiş, çalınmış olma ihtimali oldukça yüksektir.

    Hotmail veya yeni adı ile Outlook Başka birisi hesabınızı kullanıyormuş gibi görünüyor uyarısını hesapla ilgili şüpheli durumlar varsa ekrana getirir. Örneğin hotmail, Outlook hesabınıza çok farklı bilgisayar, telefon, tabletlerden giriş yapıyorsanız, hesabınıza farklı bir ülke, ilden giriş yapılıyorsa Microsoft hesabınız şüpheli işlemler listesine alınır.

    Başka birisi hesabınızı kullanıyormuş gibi görünüyor uyarısından kurtulmanın tek yolu Başka birisi hesabınızı kullanıyormuş gibi görünüyor uyarısı ekrana geldiğinde ileri tuşuna tıklamak ve sizden istenilen bilgileri ekrandaki formlara girmeniz.

    Önce sistemde kayıtlı varsa ikinci email adresiniz ekrana getirilir ve bu adrese doğrulama yollanır. Size kullandığınız ve Microsoft'ta kayıtlı ikinci bir email adresi d****@hotmail.com şeklinde gösterilecektir. Eğer böyle bir email adresine sahip değilseniz bu ekranda "Artık bu email adresini kullanmıyorum" seçeneğini seçin. Ekrana gelen ikinci email adresi size aitse ileriyi seçin. Bu email adresine doğrulama kodu gönderilecektir.

    Eğer email adresi size ait değilse, "Artık bu email adresini kullanmıyorum" seçeneğini seçin.  Sonra size sorulacak, Ad, Soyad, Doğum tarihi, annenizin doğum yeri gibi bilgileri eksiksiz ve hatasız girin.

    Yine bu işlemler sırasında sizden ikinci bir mail adresi istenebilir. Eğer hesabınız ile bağlantılı bir telefon numaranız yoksa sizden kullandığınız bir mail adresi istenecektir. Daha sonra doğrulama ve hesap kurtarma ile ilgili bilgiler bu email adresine yollanacaktır. girdiğiniz email adresine Microsoft hesabı güvenlik kodu başlığı ile bir mail gelir ve mailde 4 haneli 1234 gibi bir kod olur. Bunu ekranda sizden istendiğinde girin.

    Tüm formları doldurduktan sonra bu bilgiler daha sonra microsoft tarafından kontrol edilecek ve size 24 saat içinde bir mail gelecek. Bu mail Hesap kurtarma talebiniz ****@hotmail.com başlığı ile size gelecek. Eğer bilgileriniz doğruysa buna dair bir email alacaksınız ve şifrenizin değiştirilmesi talep edilecek.

    Eğer bilgilerde hata varsa 

    Yakın zamanda ******@hotmail.com Microsoft Hesabını kurtarma isteği aldık. Ne yazık ki, otomatik sistemimiz bize hesap sahipliğini doğrulamak için verdiğiniz bilgilerin yeterli olmadığını tespit etti. Microsoft, müşterilerimizin güvenlik ve gizliliğini çok ciddiye alır ve kişisel bilgilerinizi koruma konusundaki kararlılığımız, sizin hesap sahibi olduğunuzu doğrulamamız için mümkün olduğunca özen göstermemizi gerektirir. Ek bir önlem olarak, hesabın size ait olduğu doğrulanıncaya kadar hesabınızı bloke ettik. Bu işlem, hesabın kullanılmasını engelleyecek ve sizi olası kötü niyetli eylemlerden koruyacaktır.

    şeklinde bir mail alırsınız. Bu durumda girdiğiniz bilgiler Microsoft'taki bilgiler ile eşleşmediğinden hesabınızı kurtaramazsınız.

    Hesabı geri almak istiyorsanız formlarda istenen bilgileri eksiksiz ve hatasız doldurmanız gerekir. Bu bilgiler email hesabını ilk alırken girdiğiniz bilgiler olmalıdır.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol