Batarya ömrü nasıl verimli kullanılır

0

Merhaba. Akıllı telefonumun bataryasını verimli bir şekilde kullanmak istiyorum. Önceki telefonumda batarya sorunu olmuştu ve yarım gün bile zor dayanıyordu. 

 

Bir telefon nasıl şarj edilmeli?

Bir yerde okuduğuma göre full doldurmak daha sağlıklı, başka bir yerde %60 ile %80 arasında tutmak daha sağlıklı diyor. Arada kaldım aslında iki sitede güvenilir kaynaklar sundu. Siz nasıl bir öneri sunarsınız? 

rzgr rzgr (17)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Telefonunu daha verimli kullanmak istiyor isen bunlara dikkat etmelisin.

    1. Orjinal sarj aleti ile şarj  etmeye dikkat et çünkü kutunun içinden çıkan orjinal şarj aleti telefonuna göre uyarlanmıştır.

    Çakma yani yan sanayi ürünler cihazına citti zararlar vere bilir.

    Ör. Batarya şişmesi.

    2. Orjinal batarya kullanmaya dikkat et yan sanayi batayaların ömrü kısa ve şişme oranları da fazla. Orjinal bataryaların ömrü çakmaya göre %90 daha fazla.

    3. Telefonunun şarjı %10'un altına düştüğünde telefonunu şarja tak

     

    %60 ile %80 arasında tutmak daha sağlıklı diyorlar boş konuşuyorlar :). Telefonunun şarjı %10 un altına düşünce şarja tak %100 olunca çıkart.

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Hocam teşekkür ederim kaynağınız nedir? 60 ile 80 arasında tutun bir üniversite tarafından araştırılmış bir konu deniyordu. Çok arada kaldım böyle olunca rzgr 4 yıl önce
    • İnsanların beynini yıkamaya çalışıyorlar böyle bir şey yok @rzgr darkcrak 4 yıl önce
    • Emin misiniz hocam bu konuda güveniyorum o halde size :) rzgr 4 yıl önce
    • @rzgr güvenmiyor musun güvenme sen %60 ile %80 de tutmaya çalış darkcrak 4 yıl önce
    • Benim tabletim bozuldu servise verdim bana not yolladılar cihazınızı %10'un altına düştüğünde şarja takın. darkcrak 4 yıl önce
    • Servise de gitsen böyle der sana darkcrak 4 yıl önce
    • Tamam hocam teşekkür ederim. %100 olmasını beklemeli miyim bir sınır var mı peki? rzgr 4 yıl önce
    • Telefonunun şarjı %10'un altına düştüğünde şarja tak ve şarjın %100 olana kadar bekle . Sakın sarj'da telefonunla oyun oynama telefonunun bataryası bozula bilir. @rzgr darkcrak 4 yıl önce
    • Teşekkür ederim. rzgr 4 yıl önce
    • Rica ederim @rzgr başka sorun var mı darkcrak 4 yıl önce
    • Lakin %100 olduktan sonra şarja kalması da bataryanın ömrünü kısaltır yani aslında %90 nı geçtikten sonra çıkartma daha mantıklı illa %100 olmasını beklemesine gerek yok %90 ile %100 arasında çıkartabilir rustemtekdemir 4 yıl önce

    0

    Batarya ömrünü korumak çok zor olmasa gerek mesela Telefonu veya Tableti çok güneş alan yere koymamak lazım doğrudan güneş alırsa telefon ısınabilir aynı şekilde camları kapalı bir arabanın içinde de kalmaması gerekir. Dünya genelinde Batarya patlamaları çok oluyor arabada telefonlarını unutuyorlar ve çok geçmeden telefonun bataryası şişip patlayabiliyor geçen bu durumu ben yaşadım araba'da unutmuştum garaja koymuştum arabayı telefonu unuttuğumu farkettim telefonu elime aldığımda alev alev yanıyordu neredeyse 40 - 45 derece vardı bu konularda da bilinçli olmak gerekiyor. Her zaman orjinal diyorum Orjinal şarj aleti kullanmanı öneriyorum. %60 ile %80 arasında kullanmak'ta güzel yöntem ben kullanıyorum ancak sürekli dışarıda gezen biriyseniz bu yöntemi kullanamazsınız çünkü dışarıda şarj edecek bir yer bulamayabiliyorsunuz. ancak Telefonu kullandığınız süre zarfında batarya yıpranıyor sonuçta, bir telefonun bataryasını 10 yıl kullanacaksınız diye bir şey yok. %10'a düştüğünde şarj ortalama 3 - 3.5 saatte %100 oluyor. Tavsiyem %40 ın altına düştüğünde şarja tak.

    infinity infinity (402)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol