Bedava6gb.com sitesi güvenilir mi?

0

WhatsApp'tan bana "6 gb internet kazanmak için anketimize katılın" diye bir mesaj geldi ve bedava6gb.com diye bir siteye girip oradaki anketi doldurmamı istedi.

Bedava6gb.com sitesi nasıldır güvenli mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bedava6gb.com sitesi nedir? Ne amaçla insanlara gönderiliyor?

    Bedava6gb.com adlı site, son zamanlarda insanlara WhatsApp, Facebook, Messenger ve diğer platformlardan "6 gb internet kazanma şansı, internet kazanmak için anketimize katılın" şeklinde sahte aldatmaca mesajlarıyla birlikte gönderiliyor. Bedava6gb.com sitesinde operatörünüzden memnun musunuz gibi çeşitli sorular içeren anketler yer alıyor ve bu anketi doldurursanız bedava 6 gb internet kazanma şansı elde edebileceğinizi söylüyorlar. Ancak böyle bir şey kesinlikle mümkün değil. Doldurduğunuz anketten ya da paylaştığınız mesajlardan ötürü bedava internet kazanamazsınız. Bu konuyla alakalı detaylı bilgiyi WhatsApp'tan yayılan "6 GB internet kazanma şansı" mesajı gerçek mi? linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    Bedava6gb.com güvenilir mi? Bedava6gb.com virüs mü?

    Bedava6gb.com sitesi teknik olarak bir virüstür diyemeyiz. Çünkü sitede herhangi bir şekilde kullanıcıların bilgilerini çalma girişimi vs. yok. Bu nedenle teknik olarak bedava6gb.com virüs değil. Ancak yine de sitenin güvenilir olduğunu söyleyemem. Çünkü insanları 6 gb internet kazanma şansı vaadiyle alenen aldatıyorlar. Bedava6gb.com sitesi virüs değil ama güvenilir, itimat edilecek ve tavsiye edilecek bir site de değil. En iyisi size WhatsApp veya başka bir yerden 6 gb internet kazanma şansı ve benzeri tarzı mesajlar gelirse ona itimat etmeyip direkt olarak mesajı silin.

    Bedava6gb.com sitesine girdim bir şey olur mu?

    Hayır olmaz. Söylediğim gibi sitede bilgi çalma girişimi falan olmadığı için telefonunuza veya sosyal medya hesaplarınıza bir zarar gelmeyecektir. Ama yine de bedava6gb.com gibi sitelere hiçbir zaman itimat etmeyin ve mümkün olduğunca böyle sitelere girmemeye çalışın, uzak durun.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol