Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi

0

Oyun oynarken bilgisayarım kitlileniyor. Bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyorum. AMD Radeon ayarlarıan baktığım zaman Genel - Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi yazıyor. Pubg, Fornite, World of Tanks  fark etmiyor. Farklı oyunlarda oluyor. Bu hata sürekli olarak karşıma çıkıyor. Sürücüm güncel. Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi hatasının çözümü nedir?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Radeon WattMan, farklı uygulamalarda GPU üzerinde ince ayar yapabilmeyi sağlayan bir özellik. Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi hatası ile ilgili şöyle yabancı forumları bir taradım. Bulduğum çözümleri aşağıda özetleyeceğim. 

    Fakat şunu söyleyebilirim Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi hatasının "şunu yap düzelir" gibi bir çözümü yok.

    Pek çok farklı forumu gezdim, binlerce kullanıcı Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi hatasından şikayetçi.

    • Bazı  kullanıcılar sürücüleri güncelleyerek sorunu çözmüş
    • Bazı kullanıcılar MSI Afterburner üzerinden General >  GPU 1 - Erase autosaved startup settings seçimini kaldırdığını ve sorunun çözüldüğümü belirtmiş.
    • Başka bir çözümde sorunun sıcaklık kaynaklı olduğun belirtilmiş ve iyi bir soğutma ile sorunun çözüldüğü yazıyor.
    • Diğer bir çözümde kullanıcı ekran kartını servise göndermiş ve serviste kart tamir edilmiş. Daha sonra bu sorun hiç tekrar etmemiş.
    • Bir başka çözümde kullanıcı daha güçlü bir PSU ile sorunu çözmüş.

    Genel olarak gördüğüm ve okuduğum bir şey var genelde garantisi devam eden tüm ekran kartları ve bilgisayarlar servise veya değişime gönderilerek sorun çözülmüş. Bu da daha çok donanım kaynaklı bir sorun varmış izlenimi uyandırıyor. Fakat sürücü güncelleyerek sorunun çözüldüğünü söyleyenler de var. Açıkcası biraz can sıkıcı bir sorun yaşıyorsun gibi görünüyor.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Kart yeniydi, servise yolladım. Şimdi sorun yok. acemiadam 5 yıl önce

    0

    Dostum sürümün nedir. 19.1.2'de az önce bende aynı hatayı aldım da...

    klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
    5 yıl önce cevaplandı

    • 19.1.1 bendeki sürüm. Sende de kitlenme oldu mu? acemiadam 5 yıl önce
    • Evet. Bir anda kilitlendi ve siyah ekranla beraber kapandı ve ben oyunda bile değildim. Steam'e girip oyun açacakken oldu fakat şöyle bir durum var bir daha tekrarlamadı CTRL+SHIFT+O yapıp izleme menüsünü açmak istedim(bu aralar sıcaklık ve GPU kullanımını test ediyorum çünkü) steam açılırken ve bir yandan bir şeye daha tıkladım art arda yaptım tüm bunları ve kitlenip kapandı. Hayır yeni aldım bi de garanti süreçleriyle uğraşmak istemiyorum neden oldu acaba :S klkmlk9998 5 yıl önce
    • Yani çünkü art arda yaptığım işlemi üstlenemiyecek bir teknolojide değiliz artık :S klkmlk9998 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol