Bellek Azaldı ve Powershell.exe çalışmayı durdurdu hatası nasıl çözülür?

1

windows 7 kullanıyorum genellikle bilgisayarımın eski olması sebebiyle düşük gereksinimli oyunlar oynamak için kullanıyorum geçenlerde League of Legends oynarken arkada kullandığım Blitz adlı uygulamayı görev yöneticisindeki işlemler kısmından kapatmaya çalışırken "İşlemi sonlandır" yerine yanlışlıkla "İşlem ağacını sonlandır" seçeneğine bastım o günden beri anormal şeyler olmaya başladı görev çubuğumdaki bütün simgeler kayboldu yeniden eklediğim zaman ise mesela "Windows Gezgini (2)" şeklinde herşeyi kaydetmeye başlatdı ayrıca oynadığım başka bir oyunda kayıt dosyası bozuldu ve ekranda garip hatalar çıkmaya başladı. Normalde kasmadan oynadığım oyunlarda kasmaya başladı ve "Bellek Azaldı" şeklinde hatalar vermeye başladı ve powershell.exe çalıştırmayı durdurdu şeklinde bir hata daha verdi. Bilgisayarımda 4 gb ram var normalde bana M&B gibi oyunlarda yetiyordu %70 -%75 seviyelerinde müzik + bir oyun + internet sekmesi açarken bilgisayarı kullanabiliyordum ancak şuan sadece bu yazıyı yazarken bile Ram seviyesi %51 gözüküyor , yetmemeye başladı sanal bellek miktarını azalma veya arkaplan uygulamalarını silme şeklinde uygulamaları denedim ancak net bir etkisini göremedim yine aynı şekilde sadece bir oyun oynarken oyun birden kapanıyor bellek miktarı azaldı diyor ve hatalar için ayıklama seçeneği veriyor ve aniden bilgisayar donuyor bende reset atmak zorunda kalıyorum. Bazıları alakasız olabilir ancak yaptığım o hatadan sonra olan anormal olaylar bu şekilde. Yardım ederseniz çok sevinirim. 

kullanici139155 kullanici139155 (10)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Herhangi bir uygulama için görev yöneticisinden işlemi sonlandır yapmak ya da İşlem ağacını sonlandır yapmak bilgisayarda kalıcı bir hasara sebep olmaz.

    İşlemi sonlandır dediğin zaman seçili işlem sonlanır, işlem ağacını sonlandır dediğin zaman o işlem ve ona bağlı işlemler sonlanır. Ama bunlar bellekten atılır sadece. Uygulama kapanır veya çalışması durur.  Sadece olan budur. Uygulamayı kapatmak gibi.

     powershell.exe çalıştırmayı durdurdu hatası alman çok ilginc. Normalde Powershell sen çalıştırmadığın zaman çalışır durumda değildir. 

    Benim aklıma virüs ihtimali geldi. Hızlıca bir virüs taraması yapmanda fayda var. Yine durduk yere bellek azaldı hatası almanda virüs olma ihtimalini gösteriyor. Malwarebytes anti-malware ile bilgisayarını taratmanı öneririm: Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    Sonucu bize bildirirsin.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Bir anti virus kullanıyordum ne olur ne olmaz diye ama onunla tarayınca bir şey bulamadım dediğiniz programla tarayınca 429 adet ünlemli sonuç çıkardı onları karantinaya aldım şimdilik yukarıda yazmış olduğum metinde yanlış yazmış olabilirim galiba şüphelendiğim şey sistem dosyası silmiş gibi geldi bende şüphelendim yazayım dedim. Bu powershell.exe ile ilgili araştırma da yaptım tam işlevini anlamasam da şuanda devre dışı gözüküyor genel olarak düzeldi gibi gözüküyor ram kullanma değeri normal değere indi ve eskisi gibi kullanabiliyorum hem yardım ettiğiniz hemde hızlı cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim :) kullanici139155 5 yıl önce
    • Sorunun tam olarak düzeldi mi @kullanici139155 darkcrak 5 yıl önce
    • Evet her şey düzeldi , öyle bir virüs tahmin etmemiştim aslında ama programı herkese tavsiye ederim ve yine çok teşekkürler kullanici139155 5 yıl önce
    • @kullanici139155 sorunun çözülmesine sevindim. Program hangi virüsleri buldu bunu bana mesaj olarak yollayabilir misin? murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol