Bellek yetersiz hatası

0

Bilgısayarımda Goggle'da gezınırken yetersız bellek dıyor ve bılgısayarım wındows 8 4gb sağ tarafı kararıyor ve başlat sekmesı acılmıyor dugmedende kapanmıor pili çıkartıp takmak zorunda kalıyorum bilgisayarımın bakımını nasıl yapmalıyım bu bellek yetersız bılgısayarda cok sayıda fotograf şarkı kayıtlı olmasından dolayımı acaba

crntss crntss (2)
8 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Problemin ve bellek yetersiz hata mesajının sebebi sabit diskteki çok sayıdaki fotoğraf ve şarkı kaydı değil. Ama sistemin belki çökmek üzere. Yani eğer bir tedbir almazsan o bahsettiğin tüm fotoğrafların ve şarkıların ile diğer arşivini, velhasıl tüm verilerini çok vakit geçmedende kaybedebilirsin.

    Buna karşı en sağlam ve güvenilir tedbir, bir harici diske verilerini acilen yedeklemek olacaktır. Benden söylemesi..

    Edit: Altta @murat'a yaptığım yorumu aynen aktarıyorum. Yeniden yazamadığım için kusura bakma. İyi bir şekilde oku ve -murat'ın belirttiklerinide gözönüne alıp gerekenleri yaptıktanda sonra sonuç alamadığın taktirde- değerlendir:

    ["..sağ tarafı kararıyor ve başlat sekmesı acılmıyor dugmedende kapanmıor pili çıkartıp takmak zorunda kalıyorum " ifadelerine bakıldığında problem basit bir ram yetersizliği gibi görünmemekte. Kaldıki 4 gb sistem ram değeri, sıradan bir internet kullanımında hiçte az değildir. Arka planda çalışmakta olan gereksiz uygulamalar olsa bile.. Belki virüs kaynaklı bir problem diyeceğim ama bence daha çok işletim sisteminin ciddi şekilde bozulmasıyla çökme arifesinde olması veya ciddi donanım problemleri gibi görünüyor. Bence önce arşivini yedekleyip sonra sistem formatı atmalıdır. Bu şekilde problem düzelirse tamam, düzelmezse donanım kontollarına geçilmelidir. Veya bu düşünülmeli ve kullanıcının tecrübesizliği göz önüne alınırsa teknik servis tavsiye edilmelidir.]

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bellek yetersiz uyarısı sabitdiskle ilgili değildir. 

      Yani bellek yetersiz demek "Ram yani sizin 4GB olarak" bildiğiniz şeyin yetmiyor olması.

      Google Chrome'da çok fazla sekme açarsanız ya da çok fazla programı aynı anda açarsanız bellek yetersiz hatası alırsınız.

      Bellek yetersiz hatası aldığınızda Görev Yöneticisini açın ve hangi işlemler çok bellek kullanıyor bunu tespit edin.

      Bu programlardan kullanmadıklarınız  varsa bilgisayardan kaldırın.

      murat murat (12492)
      8 yıl önce cevaplandı

      • "..sağ tarafı kararıyor ve başlat sekmesı acılmıyor dugmedende kapanmıor pili çıkartıp takmak zorunda kalıyorum " ifadelerine bakıldığında problem basit bir ram yetersizliği gibi görünmemekte. Kaldıki 4 gb sistem ram değeri, sıradan bir intenet kullanımında hiçte az değildir. Arka planda çalışmakta olan gereksiz uygulamalar olsa bile.. Belki virüs kaynaklı bir problem diyeceğim ama bence daha çok işletim sisteminin ciddi şekilde bozulmasıyla çökme arifesinde olması veya ciddi donanım problemleri gibi görünüyor. Bence önce arşivini yedekleyip sonra sistem formatı atmalıdır. Bu şekilde problem düzelirse tamam, düzelmezse donanım kontollarına geçilmelidir Veya bu düşünülmeli ve kullanıcının tecrübesizliği göz önüne alınırsa teknik servis tavsiye edilmelidir. temmuz 8 yıl önce
      • Evet söylediklerinin tamamı ihtimal dahilinde. Sistemi kararsız hale getiren bir şeyler olduğu aşikar, benim cevabım yetersiz kalmış. murat 8 yıl önce

      0

      teşekkür ederim servise göndersem fotograflarım vs gidermi wındows10 u yüklemelimiyim sizce

      crntss crntss (2)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Yeterli Depolama Alanı Yok Hatası Çözümü seçeneklerine;

        • Android yeterli depolama alanı hatası için ilk yapmanız gereken adım; telefonunuzun Ayarlar-Uygulamalar Bölümüne girip, nadir olarak kullandığınız uygulamaların veri ve önbelleğini temizlemek.
        • İkinci adım ise Ayarlar-Uygulamalar bölümünden tüm uygulamaların Önbelleğini temizlemek. Bu iki işlemi android uygulamalar yardımı ile de halledebilirsiniz, örnek vermek gerekirse Clean Master uygulaması işinizi görecektir.
        • Bu iki adımı yaptığınız takdirde Google Play Store mağazada oyun veya uygulama yüklerken ve güncelleme yaparken Yeterli Depolama Alanı Yok Hatası almayacaksınız.
        • Telefonumuzda kullanmadığımız uygulamaları kaldırmak veya hafıza kartına taşımak. Ayarlar Uygulamalar sonra kaldırmak veya taşımak istediğimiz uygulamayı seçtikten sonra kaldır.

         

        pcmy pcmy (-99)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol