Belli Aralıklarla Ping Girmesi

0

Merhabalar, bilgisayarıma belirli aralıklarla ping girip düşüyor. Python ile yazdığım bir program ile anlık ping değerimi çektim ve değerler şu şekilde gözüktü;
 

görsel1 (1.)

görsel 2 (2.)

görsel 3(3.)

Bilgisayarım HP Victus, Ağ bağdaştırıcısı modeli ise RTL8852. İnternette araştırdığım kadarıyla bazı aynı problemi yaşayan arkadaşlar vardı ancak çözümler yetersiz kaldı. Uzman arkadaşların yönlendirmesini bekliyorum sevgiler.

kullanici79403 kullanici79403 (14)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ping de gecikmenin pek çok sebebi olabilir diyerekten yazıma başlayayım.

    Ping, herhangi bir parametre değiştirilmediğinde 32 bytelık bir verinin hedef cihaza gönderilmesi ve karşılığında alınan cevabın süresinin ölçülmesi diyebiliriz. 

    Kablosuz bağlantıda ve kablolu bağlantıda ping gecikmesinin farklı nedenleri olabiliyor. Ben sana kontrol etmen gerekenleri aklıma gelenleri yazayım.

    • Öncelikle ağa kablosuz bağlıysan ağa kablo ile bağlan ve aynı sunucuya ping at. Bu işlem sonrasında cevapları kontrol et.  Kablo ile bağlıyken herhangi bir ping sorunu yaşamıyorsan o zaman. Bilgisayarını modeme yaklaştır ve kablosuz bağlan tekrar ping at. Sonucu gözlemle. Ping sorunu bu şekilde çözülürsa kablosuz ağ bağlantısında zaman zaman sıkıntılar oluşuyor demektir. Bilgisayarında modem arasındaki bir kapı, duvar sinyal düşmesine sebep oluyor olabilir.
    • Kablolu bağlıyken de ping sorunu yaşıyorsan, paket kaybı oluyorsa ya da ping süreleri çok yüksekse o zaman sorun internet bağlantında olabilir. Modeme gelen telefon kablondaki bir ek, oksitlenme hat kalitende düşmelere sebep olur. Bu durumdaa hattını kontrol ettirmende fayda var. 
    • Sorun modem kaynaklı olabilir. Modemi kapatıp aç. Daha sonra tekrar dene. Ping süresi normalse modemin sürekli açık kalıyor, çok fazla kullanıcısı varsa modem ön belleği şişiyor olabilir. Bu durumda modemi ara ara kapatıp açman gerkir.
    • Servis sağlayıcında sorun olabilir. Farklı konumlara ping atmayı dene.  Tek bir sunucuya ping atmak seni yanoltabilir.
    • Farklı zamanlarda ping atmayı dene. Hedef sunucu o an çok yoğunda ping cevap süreleri kararsız ve gecikmeli olabilir. Bu durumda sorun sende değil hedef sunucudadır.
    • Tüm yukarıdaki olasılıkları eledin ve sorun devam ediyorsa donanımsal bir sorun yaşıyor olabilirsin.  HP marka laptoplarda bir kaç kez benzer sorunlar yaşadım. Hatta birisinde ağ kartı kendiliğinden kayboluyor ancak formak ile tekrar görünür oluyordu. HP bir kaç defa anakartı değiştirdi. En sonunda bendeki modelde genel bir sorun olduğunu kabul ettiler.

     

    hakan hakan (15424)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol