Beyaz şapkalı hacker nasıl olunur?

0

Beyaz şapkalı bi hacker olmak istiyorum yaşım 19 ve daha çok gencim ama bu işte yetenekli olduğumu ve okuduğum derslerden daha iyi anladığımı keşfettim daha tor brrowseri kullanarak deepwebe giriş yapamıyorum basit sorunları çözemiyorum bunları nasıl öğrenirim.Amacım insanlara zarar vermek değil tam tersine ben insanlara yardım etmek istiyorum.Beni ciddiye alırsanız çok mutlu olurum.

rainbowhat58 rainbowhat58 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    uzmanim.net insanlar  ve soruları ile dalga gecilen bir platform değil. Kurallara uymak koşulu ile sorduğun tüm sorulara arkadaşlar cevap vermeye gayret edecektir. Bu anlamda için rahat olsun.

    Beyaz Şapkalı Hacker olmak için eğitimler ve eğitim setleri var.  Bu eğitimler C.E.H (Certified Ethical Hacker) eğitimi olarak adlandırılıyor. Bu tür bir eğitim alabilirsin veya internet üzerinden bulacağın online eğitimlere katılabilirsin.

    C.E.H etiğimlerinde size siber saldırı yöntemleri öğretilir sonra da buna karşı savunma yöntemleri öğretilir. Siber güvenliğe meraklı kişiler için son derece faydalıdır.

    Örneğin BGA Türkiye'deki sayılı bu tür eğitim veren kurumlardan biridir. BGA Beyaz şapkalı hacker eğitimi ile ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirsin

    Tabi tüm bu bilgilerden önce temel bilgisayar bilgisine hakim olman gerekir. Linux, Windows gibi işletim sistemlerini iyi tanımalı ve kullanmalısın. Yine temel ağ bilgisi şart. Bu bilgileri internetten ve çeşitli kitaplardan öğrenebilirsin.

    uzmanim.net'i bolca kullanabilirsin, aklına takılanları sorabilirsin temel siber güvenlikle ilgili bilgi sahibi olabilirsin.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Biraz ingilizcen varsa internette C.E.H eğitim seti vardı seneler evvel. Videolu bir şekilde oldukça bilgilendirici anlatımı vardı. google üzerinden arayabilirsin. 6 CD /DVD'lik bir eğitim setiydi

      hakan hakan (15409)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol