Bilgisayar 2. Hard diski görmüyor.

0

Merhabalar. 

Dün bir internet kafeye gittim ve oradan 10 tl ye bir oyun aldım (Gta v). Çok ağır oldğundan 2. hdd mi orada bıraktım. Bu gün hdd yi aldım ve gelip bilgisayara taktım ama Windows hdd yi tanımadı. Bilgisayarı yenniden başlattığımda ise ''Scaning and Reparing drive (G:):%0 complated'' diye bir yazı çıktı. 1-1.5 saat kadar bekledim ama %0 da kaldı. Hdd yi çıkarıp tekrar taktım ve BİOS menüsünü açtım. Orada Hdd gözüküyor fakat Hdd yi çıkarıp bilgisayarı açp geri taktığımda ne disk yönetiminde ne de bilgisayarımda gözükmüyor. Aıda64 te de gözükmüyor fakat BİOS menüsünde gözükmekte. Ayrıca BİOS ta Hdd enabled olarak gözüküyor. Sizce sorun nedir?

ACİL!!!

sametc sametc (18)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelike ağır olduğundan orada bıraktım demekle harddiski cafe de bıraktım demek istediniz sanırım.Ağır olması açıkçası biraz garip geldiğinden bunu yazmak istedim.

    Şimdi siz harddiski oraya bırakmadan önce anladığım kadarıyla çalışıyordu.Ancak 1 gün sonra aldığınızda normalde çalışan harddisk çalışmadı ve bilgisayarınız tarafından da okunmadı.Ayrıca başlangıçta aldığınız Scaning and Reparing drive (G:):%0 complated hatası da yüksek ihtimal ile taktığınız harddiskin okunamadığı ve düzeltilmek istendiği sebebiyle çıktı.Ancak Windows un %0 dan ileriye gitmemesi harddisk üzerinde fiziksel olarak hasar olduğu ihtimalini arttırıyor.

    1 gün boyunca cafe de bıraktığınız harddiskin başına ne geldiği hakkında bir bilginiz yok.Harddisk bu 1 gün içerisinde kazara yere düştü ise fiziksel olarak hasar almış ve bozulmuş olabilir.Çünkü harddisk üzerinde yaşadığınız;

    • Başlangıçtaki Scaning and Reparing drive (G:):%0 complated hatası
    • Bilgisayarınızın hiçbir şekilde görmemesi
    • Aygıt yöneticisinde dahi harddiskin görünmemesi

    Bu durumlar harddiskin fiziksel hasar aldığı ve bozulmuş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.Harddiskin BIOS ta görünmesi demek çalışabiliyor olduğu anlamına gelmez.Eğer harddisk yere düşmüş ve fiziksel olarak hasar almışsa, bad sactor sorunu yaşıyor olabilir.Bad sactor durumunda ise malesef harddiski tekrar kurtaramazsınız.Bu durumda cafe de o 1 gün içerisindeki ne olduğu sorusunu araştırmanız gerekli.

    Harddiskinizi Windows ortamında göremediğinize göre, harddisk üzerinde sağlık testini başlangıçta yapabilecek programlar bulmalısınız.Aşağıdaki konuda paylaşılan program ile harddiski boot edilebilir (başlangıçta açılabilen) bir program ile test edebilir ve sağlığı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

    Harddiskinizin sağlığını başlangıçta test etmek (USB başlangıç diski)

    Yukarıda da dediğim gibi eğer sağlık testi olumsuz olursa verilerinizi geri getiremez ve harddiskinizi çöpe atmak durumunda kalırsınız.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Ben Hdd yi tanıtmayı başardım. Aygıt yöneticisinden yeni aygıtları tanımla dedim 2 dk boyunca pc dondu ama hdd yi tanıdı. Şu anda hdd ye format atacağım ancak önce oyunumu diğer hdd ye kopyalıyorum. Kopyalama işlemi sırasında şunu fark ettim ki o da Kopyalama hızı. Kopyalama hızı 25 mb den 0 a oradanda tekrar 25 e çıkıyor. Yani hdd bir çalışıp bir duruyor. Bilgisayar açıldığında bana bu sefer soru sordu taransınmı diye bende hayır dedim ve öyle açtım. Ancak şu anda kopyalama işlemi sürüyor. Biraz sürecek ama olsun :D Bittikten sonra direk LowLevel format atacağım. İlginiz için teşekkürler. sametc 7 yıl önce
    • Low level format harddisk hızını arttırabilir dediğiniz gibi.Ancak sizin anlattıklarınıza ve harddisk durumuna bakıldığında harddiskinizde bad sactor olabilir.Bad sactor olan harddisklerde her an için bozulma riskleri olacaktır.Bu yüzden siz yine de çok önemli verileriniz için bu harddiske güvenmeyin @sametc ismailsarp 7 yıl önce
    • Hayır içinde sadece oyun var Şu anda %20 de ancak dediğim gibi aktarım hızı 0 dan 25 e oradan da tekrar 0 a bakalım ne olacak. Büyük ihtimalle zarar görmüş. Ama allahtan içinde önemli bir şey yok (Bom boştu :D) Tekrardan sağ olun. sametc 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol