Bilgisayar açıkken ani elektrik kesintisi zararı

0

Bugün 1 saat aralıkla 2 kere yeni topladığım bilgisayarımda ani elektrik kesintisi oldu, bu tarz elektrik kesintisinde bilgisayara zararı nelerdir? En çok merak ettiğim konu ise bu tarz kesintiler sonrası bilgisayarda performans kaybı olur mu ?

 
psu; aerocool cylon 500w 80+

 

wolyo wolyo (5)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarlar bu tip elektrik kesintilerine dayanıklı olarak tasarlanıyorlar yani bilgisayar arızalanmasın diye bilgisayarın içerisinde bu elektrik kesintilerinden kısa devre olmasın diye bir çip gibi bişey vardı diye hatırlıyorum yani o kadar kolay kolay bozulmaz yeni nesil bilgisayarlar. 

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Peki herhangi bir yavaşlama, performans sorunu vs bir şey olur mu ?

      wolyo wolyo (5)
      3 yıl önce cevaplandı

      • Neden olsun ki performans kaybı bir bir nedeni yok ki sadece elektrikler gidip gelmiş 2 kere düşün ki bilgisayarı 2-3 kere fişten aniden çekiyon darkcrak 3 yıl önce

      0

      Kalitesiz PSU Kullanırsan zararı olur, açık ve nwt şekilde söyliyeyim everest gibi dandik bir pau kullanıyorsan sorun yaşayabilirsin ama High Power, sharkoon, FSP Gibi kaliteli PSU Kullanıyorsan bir sorun yaşayacağını zannetmem. Elektrik kesilirken voltaj dalgalanması olabilir ve voltaj dalgalanması slnucu sistemin zarar görebilir, kaliteli bir akım korumalı priz ve UPS alırsan bu sprunların hiçbirini yaşamazsın, elektrik kesintisi zarar vermez doğal olarak ancak bizim burada çok fazla voltaj dalgalanması oluyor bu yüzden elektrik kesintisi ile birlikte coltaj dalgalanması meydana gelirse zararı olur. PSU n gayet kaliteli bir psu merak etme bir zarar gelmemiştir performans kaybı da olmaz endişelenme.

      hydra hydra (3800)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol