Bilgisayar açılırken anakart logosundan sonra siyah ekran çıkıyor

0

merhaba. ilk önce bilgisayarımla oynarken aniden dondu ve en az 10 dakika öyle bekledi hiç tepki göstermedi. sonra kendiliğinden reset attı ve hoş geldiniz ekranında sürekli bekledi hiç girmedi( bu sdır windows 10). ondan sonra kurtarma. sistem geri yükleme vb. her şeyi fenedim hep hata verdi. bundan sonra format attım Windows 8 sistemini. güzelce açıldı ama sonra tekrar dondu hiç tepki vermedi. tekrar format atmayı denedim bu sefer anakart markası gösterdikten sonra siyah ekran geliyor başka bi şey olmuyor. ne format atabiliyorum ne Windowsa girebiliyorum. sadece bios'a erişimim var. bilgisayarı yarın birisine teslim etmem gerek ve şu an çaresiz durumdayım. hiçbir bilgisayarcı yok çevremizde zaten bu saatte de açık olmaz sanırım. çok acil şekilde desteğinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

ciaddd ciaddd (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows 10 ve Windows 8 yani iki farklı işletim sisteminde de donma sorunu yaşadığına göre sorunun %90 donanım kaynaklı bir sorun.

    Olası olarak HDD, RAM sorunu yaşıyor olabilirsin.  Bir diğer ihtimalle de CPU fanında bir sorun olması. Önce işlemci fanını kontrol et dönmesinde bir sorun olabilir. Yine işlemci ile fan arasındaki termal macunu kontrol etmelisin. Özelliğini yitirmiş olabilir. Terman manucu yenilemen gerekebilir.

    Ayrıca HDD ve RAM in ayrı ayrı test edilmesi gerekir.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol