Bilgisayar acılıyor ama ekran gelmiyor, ne yapmalıyım?

0

merhabalar bilgisayarım kasası yere düştü cs 1.6 oynuyordum bi anda dondu felan muhtemelen internet gitti içindir neyse aç kapa yaptım bilgisayarı aradan 30 dk geçti ve bi anda ekran gitti sinyal alınamıyor çıktı hani ekranın modelinden dolayı bilgisayarımı acıyorum ekran gelmiyor başka bi ekran taktım yine olmadı kasayla ekran baglatısını yapan kabloyu deyiştiridm yine olmadı muhtemelen kasadan kaynaklanan bi problem var ama tam neresinden nasıl yapıcam bilmiyorum biraz kurcaladaım ama deyişen birşey yok :(

 

kullanici47418 kullanici47418 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Kabloyu değiştirdiğin halde yine sinyal yoksa kasa kapağını açarsın ve kasayı yan yatırırsın. Ekran kartının onboard olmayıp PCI Express kart olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle ise Kartın kenarından slotuna doğru iki elinin başparmağı ile sıkıca bastırırsın, slota iyice oturmasını sağlarsın ve kartı kasaya sabitleyen vidayıda sıkarak yeniden denersin. Çarpma düşme ve sarsıntı hallerinde ekran kartları slotlarında oynayarak gevşeyebiliyorlar ve kontaklar temas vaziyetlerini kaybedebiliyor. Ekrana sinyal gelmeme sebebi çoklukla bu yüzden olabiliyor.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu durumda şüphelenmeniz gereken yer temmuz arkadaşımızın dediği gibi ekran kartı olmalıdır.Kasayı açarak yerine oturtmayı denemeli ve tekrar açmalısınız.

      Tekrar görüntü almayı başaramadıysanız ve harici ekran kartı kullanıyorsanız harici ekran kartını çıkartıp varsa anakartınızdaki dahili slotuna takarak deneyiniz.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Kardeşim geçen gün aynı sorun benimde başıma geldi. Monitör'ün kablolarını çıkardım taktım sorun çözülmedi. Bilgisayar ile ilgilenen bir abiye (bilgisayarcıya) götürdüm ram'ı yalnış takmışsın ram'in içinde ki bazı kablolar yandı yenisi 80 TL dedi. Kasayı açtım ramı çıkardım (ram ile biraz oynamıştım bu yüzden bu hata başıma geldi ama ramı düz takmıştım) biraz bekledim (5-10 dakika kadar) daha sonra ram'ı tekrar düz bir şekilde taktım ve problem çözüldü. Eğer ki sende kasayı açıp ram ile biraz oynadıktan sonra bu problem ile karşılaştıysan benim uyguladığım formülü deneyebilirsin...

        İyi Günler.....

        selcukulusal selcukulusal (32)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol