Bilgisayar açılmıyor

0

Bilgisayarımın üzerine yağmur yağdı.Bir süre beklettikten sonra açmayı denedim sarj alıyor ama çalışmıyor ne yapabilirim?

meyse meyse (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba

    Tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi laptop bilgisayarlarda sıvı bir maddeye maruz kaldıkları zaman donanımsal sorunlar yaşanabiliyor. 

    Laptop bilgisayar sıvı bir maddeye maruz kaldığı zaman yapılması gereken ilk adımlardan bir tanesi bataryasını çıkarmaktır. Aksi takdirde daha büyük hasarlara yol açabilir.

     

     

     

     

    Hem bilgisayarın içindeki ana karta ve donanımlarına zarar verebilir.Hemde elektrik akımının iletkenliği yüzünden kullanıcıyada zarar verebilir. Çünkü bilgisayar sıvı bir maddeye maruz kaldığı için sıvı maddelere iletken olduğu için şarj adaptöründen gelen elektriği tehlikeli bir hale büründürür. Bu yüzden laptop bataryasının çıkarılması en doğrusudur.

    İkinci bir adım ise laptopu ters çevirmektir. Laptopu klavye yüzü zemini görecek şekilde sert bir zeminde ters olarak bekletilmelidir.

    Ve daha sonra acilen bir Teknik Servise götürmeniz en doğrusudur. Teknik serviste laptop kasasını söküp ana karta sızmış olabilecek sıvı kurulanır.

    Ümit ederim ki laptopun maruz kaldığı sıvı donanımlarınıza zarar vermemiştir dediğim gibi bir teknik servise mutlaka götürün

    Umarım faydalı olmuştur...

    tahatugyan tahatugyan (1206)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol