Bilgisayar Başlangıç Hataları

0

Bilgisayarımı az önce açtım ve bazı hatalar aldım yeni bir disk aldıysanız takın gibisinden hataydı başlangıç onarma ile sorun çözüldü ilk kez böyle bir hata aldım bunun nedeni nedir hatayı tam olarak hatırlamıyorum siyah bir ekran geldi ve böyle yazılar yazıyordu. 

Windowsa diski yerleştirin ve yeniden başlatın gibisinden birşeyde yazıyordu sonra entera bastım ve bir ekran geldi fotoğrafta görüldüğü gibi windowsu normal olarak başlat dedim tekrar önceki ekrana geldi sorun başlangıç onarma ile düzeldi benim asıl sorum bu hatanın nedeni nedir bilgisayarımdaki hataları nasıl bulabilirim?

 

abdulbaki abdulbaki (75)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu hatanın sebebi PC'nin boot yapılanmasının bozulmuş olmasıydı ve sen "Başlangıç Onarma" ile onu düzelttin.

    Bilgisayarında hatalar farklı zamanlarda farklı şekillerde ortaya çıkarlar ve kendilerini değişik etkilerle/sonuçlarla gösterirler (Sistem stablitesinin bozulması, programların çalışmaması, ağır aksak çalışmaları, donmalar, değişik hata mesajları vb daha birçok).

    Hatalar iki yapısal özellikte olurlar: Yazılımsal ve donanımsal..

    Yazılımsal hata ve problemler bazı virüs ve zararlı yazılırımlar etkisiyle olabililir, Hatalı ve/veya uyumsuz sürücü yüklemeleri yüzünden olabilir. Windowsun hatalı kullanılmasıda problemler ortaya çıkartır, Yanlışlıkla sistem dosyalarının silinmesi sebebiylede olabilr (ki asla silinmemelidirler), işletim sistemi bunlar ve diğer başka bazı sebeplerle hasar görebilir veya tamamen bozularak sistemin hiç açılmamasına kadar sonuçlar ortaya çıkarabilir.

    Donanımsal problemler ise fiziksel veya elektronik problemlerdir; ismi üzerinde donanımlar (parçalar, PC bileşenleri) ile alakalıdır, onların bozulmaları (veya uyumsuzluk göstermeleri) halleridir.

    Yazılımsal veya donanımlarla ilgili her bir problem kendisini farklı gösterebilir ve farklı sonuçlara yol açabilir. Bu problemlerin neler olduğunu ve çözümlerinin nasıl olabileceğini PC kullanıcıları zaman içerisinde kullanım tecrübeleri arttıkça daha fazla olarak öğrenirler.

    Birde web'de araştırmak ve soruşturmakta önemlidir ve bu öğrenme sürecini hızlandırır.

    Sen şimdilerde bu yola girmiş bulunmaktasın ama henüz yolun başlangıcındasın. Hiç merek etme mutlaka tecrübelerin ve bilgilerin çoğalacak, giderek başkalarına destek verebilecek, onlara bilgi ve tecrübelerini aktaracak seviyelerede geleceksin.

    Öğrenmek için ilgi, merak ve sebat.. Hepsi bu..

    Kolay gelsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Peki sağolun son olarak dert edebileceğim birşey yok değil mi? Şuan bilgisayarım normal çalışıyor. Aynı hatayla tekrar karşılaşabilirmiyim? Boot ayarları neden bozulmuş olabilir? Bunlar son sorularımdı cevaplarınız için teşekkürler... abdulbaki 7 yıl önce
    • Geçmiş olsun. Aynı hata yine olabilirmi diye sormuşsun. Evet olabilir ama bu sadece senin için değil, genel olarak PC'ler için olabilecek bir şeydir. Bir defa öyle bir hata ile karşılaşarak onu düzeltmek onun bir daha benzer problemlerle karşılaşmayacağının garantisi olmaz, olamaz. Bu problem neden olmuştur diye soruyorsun. Çeşitli sebepleri olabilir. Windowsun hatalı kullanılması, sabit diskte bir problem ve/veya aksilik, bir elektrik, voltaj problemi (aniden elektrik kesilmesi, voltaj değişiklikleri vb) gibi.. temmuz 7 yıl önce
    • Genel olarak Windows, özel olarakta sabit disk bakımlı tutulmalıdır, PC güç beslemeside yine hassas hususlardandır. Benim açtığım Windows ve PC'ler için bir bakım/onarım konum var. Ona bir bakarsan iyi olur: http://uzmanim.net/soru/windows-veveya-genel-olarak-pc-problemlerinde-ilk-ve-oncelikli-cozum-arayislari-neler-olmalidir/69296 temmuz 7 yıl önce
    • tm saol abdulbaki 7 yıl önce
    • Sende sağol temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol