Bilgisayar boot ekranında usb veya hard disk görünmüyor bilgisayarı açamıyorum

0

Merhabalar. Bugün bilgisayarda bir problemi çözeyim derken bir çok problem yaşadım ve şu an bilgisayar kilitlendi. İlk olarak windows 10 laptop a shift yeniden başlat yoluyla format atmaya çalıştım. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra bilgisayar %64 de kaldı güncelleme sürekli bilgisayarı yeniden başlatıp duruyordu ortalama 1 saat boyunca bu gerçekleşince internetten araştırdım usbye windows 10 kurulumu ruuflayıp temiz format atın yazıyordu. Biostan usbyi seçtim kurulum menüsü vs. geldi bu seferde bilgisayarınız da zaten mevcut tipi bir hata aldım işlem gerçekleştirilemedi yapılabilen tek işlem usb ile sorun gider diyip cmdye girmekti diğer tüm işlemlerde aynı ekrana geliyordum. CMD den reset format clear tipi codlar buldum internetten 2 diskide formatladım. Şu an bilgisayarın biosunda boot bölümünde boot option priorities kısmını seçemiyorum ne hard diski ne usbyi görüyor boot. Bilgisayar yeniden başlarken otomatik boota atıyor. Ne yapabilirim lütfen yardım edin

tanx tanx (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Biosa Girebiliyorsan Menüde Öncelik Sende Disabled'dir Muhtemelen Disabled Harici Birini Seç Öyle Dene Bende de Öyle Olmuştu.

    venorunch venorunch (5)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      BIOS ekranı sorunsuz bir şekilde açılıyorsa, (genelde Exit sekmesinde olur) Load Optional Defaults yazan bir ayar vardır. Buna tıklayarak BIOS ayarlarını varsayılana döndürmeyi deneyin.

      NOT: Bazı USB'ler, boyutu çok büyük olduğunda 'USB HDD' olarak gözükebilir, aklınızda bulunsun.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol