Bilgisayar çabuk ısınma sorunu

0

Merhabalar, bilgisayarım 2 senelik önceleri çok ısınma olmazdı ama şimdileri güç tasarrufunda sadece internette gezinirken bile ısınmaya başlıyor. 40-45 derece arasında bir ısınma. Kucağımda kullanmamın çok etkisi olur mu ?

bcaggul bcaggul (117)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Pek çok Laptop, notebook modelinde alt bölümde havalandırma delikleri vardır. Sizimkinde var mı bilmiyorum bu deliklerin kapanmaması önemli.

    Aşırı ısınmanın kayanağı işlemciyi çok kullan bir uygulama olabilir. Isınma esnasında Görev yöneticisini açın ve işlemciyi çok kullanan bir uygulama var mı kontrol edin.

    Mesela bende Adobe Flash Player işlemciyi çok kullanıyor ve ısınma sorununa yol açıyor. Fakat bu Adobe Flash player'in bir sorun. Zaten mobil cihazlarda tercih edilmemesinin sebeplerinden biri, en büyük sebebi bu.

    Ortam ısısı yine aynıı şekilde önemli. Eviniz, odanız sıcaksa doğal olarak bilgisayarınızda ısınır.

    Yine devir kaybına uğramış soğutucu fanları, etkisini kaybetmiş termal macunlar ısı sorununa yol açar.

    Aynı anda pek çok uygulamanın açık olması ısı sorununa yol açabilir.

    Unutmamamız gereken bilgisayarın ısınması işlemcinin çok çalışması ile doğru orantılıdır.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Bilgisayarın iç tozlanması bir sorun çıkarır mı ? bcaggul 9 yıl önce
    • Elbette çıkartır. Özellikle fan üzerinde biriken tozlar devir kaybına yol açar, fan daha yavaş döner. murat 9 yıl önce

    1

    Kucakta kullanmak zararlıdır. Zira seninde belirttiğin veya sorduğun gibi laptopun daha çok ısınmasına yol açar.

    Ama kucakta kullanmanın asıl zararı bizzat sanadır; senin sağlığınadır. Zira laptoplar diğer elektronik/teknolojik aletlerden çok daha yoğun radyasyon ihtiva ederler; kucakta kullanıldıklarında bu radyasyondan etkilenme belirli bir mesafeden kullanılmalardan çok daha fazla olur. Tıp otoriteleri tarafından laptopları kucakta kullanmanın zaman içeriside radyasyonla ilgili ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği belirtilmektedir. Bu sağlık problemlerinden en fazla söz edilenide kısırlıktır (Mazallah!..).

    Sıcaklık konusuna geri dönersek, 40-45 derece sıcaklık, bir laptop için kesinlikle fazla bir sıcaklık olmayıp tersine gayet uygun ve normal bir sıcaklıktır. Ama içinin daha rahat olması için fiyatlarıda çok müsait olan (50 lira civarı) bir soğutucu laptop altlığıda satın alabilir, soğutucu altlıkla kullanabilirsin. Ancak bu şekilde kucakta kullanmak pek mümkün olmaz :-) 

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Bilgisayarın iç tozlanması bir sorun çıkarır mı ? bcaggul 9 yıl önce
    • Elbette!.. Özelliklede havalandırma ızgaralarına (deliklerine) dikkat etmek lazım. Oralar tozdan-pislikten veya herhangi bir sebeple kapanmamalı. temmuz 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol