bilgisayar donanım sorunu harddiskten garip sesler geliyor

0

sa hepinize kolay gelsin bnim sorum şu : Bilgasayarımdan yerel disklere yada program yükleyince hardiskten tuhaf cızırtılı bi ses geliyo sanki bi yere takılmış zorla doner gibi acaba nedendir şimdiden saolun

ghost1453 ghost1453 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Söylediğiniz durumun sebebi harddisk yüzünden oluşmaktadır.Harddiskinizde zamana dayalı yıpranmalar olabilir.Harddisklerin yapısı gereği verileri işlerken içerisinde hareketli mekanik parçalar barındırırlar.Bu da verileri işlemede ses çıkarmasına neden olur.Zamanla bu yapı kullanıma bağlı olarak yıpranır ve ilk günkü sessizliğini ve performanasını vermemeye başlar.

    Harddiskinizi Hd Tune programı ile sağlık testinden geçirebilirsiniz.Bu test harddiskiniz sağlığı ve performansı hakkında bilgi verecektir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer sabitdiskten anormal sesler gelmeye başladıysa sabitdiskiniz yani harddiskiniz ömrün doldurmaya başlamış demektir.

      Bu sesler fiziksel bir problemin belirtisi olabilir. Bu sebepten önerim öncelikle önemli bilgileriniz varsa bunları USB bellek gibi harici bir ortama yedeklemeniz.

      Daha sonra geri dönülemez bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz. Bu sesleri yazılımlar ile azaltmak veya sonlandırmak mümkün olmayacaktır.  İsmail'in dediği gibi bir HDD testi yapabilirsiniz.

      Fakat ne olursa olsun önce yedek alın. 

      hakan hakan (15424)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Ama şöyle bişey var bilgisayara format çektim herş silindiği için ses kesildi sonra  Autocad gibi program indirmeye kalkıştım ses vermeye başladı eğer ömrü bitmesine az kalmışsa her zaman ses çıkarması gerekmezmi

        ghost1453 ghost1453 (1)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol