Bilgisayar Donma Nedeni

0

Merhaba son zamanlarda bilgisayarimda bir donma problemi oluyor ; Öncelikle ekrandaki mause simgesi garipleşiyor , örneğin standart ok halinde olması gerekirken yazıların üzerine geldiğinde aldığı dik I şeklinde kalıyor ya da bir yere tıklayacağınız zaman aldığı 'el' şeklinde kalıyor ... ya da tamamen bozuluyor pembe sarı ve yeşil renklerde bozulmuş bir görünüme bürünüyor ... ( Bu anlattıklarım sadece ekrandaki mause simgesi için geçerli ) daha sonra masue ile bi yere tıklayamamaya başlıyorum ama hala hareket ediyor , daha sonra masue da hareket etmiyor ve ekran tamamen donuk olarak kalıyor ... Harddisk yeni bir SSD ve HDtune la da tarattım (kapsamlı tarama) bozuk alan yok ... Virüs programları virüs bulamadı ... Bu durum Windows açıkken oluyor oyun oynarken bir donma hiç olmadı ... Alien isolation ya da Splinter Cell blacklist oynarken hiç donma olmadı ... Sadece internette dolaşırken ya da photoshopta birşeyler yaparken internette açıkken oluyordu ... Bazen salt windows da masaüstündeyken de olduğu oldu ... işlemcim i7 işlemci soğutucusu H80 likit sıvı soğutma ; yani işlemci ısındığı için olduğunu sanmıyorum çünkü saatlerce oyun oynadığımda olmadı ... Bu sizce donanımsal bir soruna mı benziyor ? Format ile düzelirmi ? Ve program çakışması ya da ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı varsa bunu nasıl anlayabilirim ? Nasıl giderebilirim ? GTX 560 Tİ ... Bu arada ekran kartım ...

Şimdiden teşekkürler

ongun ongun (90)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Fazlasıyla teferruata girmişsin ama belki en önemli noktayı pas geçmişsin. Problem nasıl meydana geldi (anidenmi, yavaş yavaş ve zaman içindemi, bir program kurduktan sonramı, PC bir darbe görmüş olabilirmi, donanım veya driver değişikliği oldumu vs) ve ne kadar süreden beri bu problem yaşanıyor?

    Sorduklarımın cevabına göre - eğer açık ve aktif ise- sistem geri yükleme tavsiye edebilirim. Eğer böyle olursa çözüm hem kolay olur hemde çabucak gerçekleşir. Problem öncesi bir tarihe geri dönmek problemi kökten çözebilir.

    Bunun dışında son kurduğun programları ve açılışta başlayan uygulamaları gözden geçirebilir, gerekenleri veya şüpheli bulduklarını kaldırabilirsin (PC'den veya başlangıçtan..).

    Virüs taraması diyecektim ama bunu zaten yapmışsın. Olsun, bir daha tara.. Malware vb taramasıda yap.

    Driver değişikliği yaptıysan mutlaka bu driver değişikliğinden geriye dönmelisin veya yeni güncelleme yapmalısın. Belki gerekirse ekran kartı gibi ilgili ve temel driver'ları önce tamamen kaldırarak yeniden kurmalısın.

    Kolay gelsin..

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol