Bilgisayar fanları 2-3 saniye dönüp duruyor

0

Bugün bir kasa topladım ramleri ise 2.el aldım.Adam bozuk olabileceğini söyledi bozuk olursa geri alacağını söyledi.Tabi bende eve geldim sistemi kurdum fakat fanlar 2-3 saniye dönüp sonra duruyordu bende ilk başta psu dan şüphelendim ve elimde olan başka bir psu ile değiştirdim fakat sonuç yine aynıydı anakart bozuktur diye köşeye attım.Son kez ise ne olur ne olmaz parçaları söküp takayım derken ramlerde sorun olduğunu fark ettim.Çünkü ramler olmadan sistemdeki fanlar rahatça dönebiliyordu fakat ramleri takınca sistemdeki fanların dönmesi duruyordu.taktığım ram slotunun bozuk olduğundan şüphelendim ve diğer slota taktım fakat sonuç yine nafile yine fanlar belli bir süre çalışıp durdu.Bende ramlerin bozuk olduğuna kanaat getirdim ve aldığım kişiye ramlerin bozuk olduğunu söyledim yarın ise ramleri onaa geri iade edicem fakat sorun şurada bildiğim kadarıyla bilgisayarda ram olmadığı zaman bip sesi çıkarması gerekiyor fakat hiçbir şekilde bana o ses gelmedi yoksa anakartlamı ilgili bir sorundur ?

ardayilmazvarol ardayilmazvarol (12)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ben de geçen birisi RAM almıştı internetden ve bana götürmüştü takmam için fakat RAM bozukmuş meğer, nerden anladım.

    İlk olarak RAM'ı taktım ve bilgisayarı açmak için power tuşuna bastım ve tüm ışıklar yandı ama görüntü ve fan dönmedi sonra baktım ki RAM bozukmuş Ram'da uyumlu bilgisayarla.

    Demek bundan ne anlıyoruz bilgisayarda RAM yok ise,RAM bozuk ise ve RAM uyumlu değil ise ekrana görüntü gelmez ve fan dönmez.

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      anakartında speaker olmayabilir onu kontrol etmeni tavsiye ederim ve ramleri temizlemeyi denedinmi acaba merak ettim

      bloodarow33 bloodarow33 (1)
      4 yıl önce cevaplandı

      • hayır denemedim yarın temizlemeyi deneyeceğim fakat ramler biraz uyumsuz gibi normalden biraz daha fazla güç uygulayarak ramı takabiliyorum ram sorununu daha öncede yaşamıştım ram yerinden oynadığı zaman ram bip sesi vermişti fakat şimdi vermiyor ? ardayilmazvarol 4 yıl önce
      • arkadaşım görmeden sadece yorum üzerinden tahminde bulunmak biraz zor ama bence ram arızasından dolayı anakart ramlari okumakta zorlanıyor bu sebepten dolayı bip sesi çıkmıyor olabilir veya ki ram slotunu bozmuş olabilirsin slotları temizlemeni ve ram değiştirirken slotlara zarar vermemeye dikkat etmen gerktiğini belirtmek isterim umarım sorunu en kısa zamanda çözebilirsin. İyi Akşamlar bloodarow33 4 yıl önce

      0

      Sistem özelliklerin nedir ? RAM'lerin uyumsuz olduğuun söylemişsin yukarıda ki yorumda.

      hydra hydra (3800)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol