Bilgisayar Güç Planı ve Yönetimi Hakkında Bilgi

0

Ben bu şarj olayı ve güç planı olayını hep merak etmişimdir.Size sorum şu bilgisayar güç tasarrufundayken işlemciden kısıtlıyormuş bir de indirmeler  yavaşlıyormuş.Aynı olay dengeli performansda da oluyormuş.Ama yüksek performansta ise hepsi çalışıyormuş.Sizce bu üç plan arasındaki fark ne bu üç planın özellikleri ne?

aloneman16 aloneman16 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle bu üç plan da özelleştirilebilir. Yani sen istersen tüm ayarlarını değiştirebilirsin.

    Yüksek Performans hariç diğer güç planlarında öncelik bataryadır. Yani pilin az kullanılması, az enerji tüketilmesi doğlayısı ile laptop pilinin daha uzun süre dayanması ve çalışmaya imkan vermesidir.

    Bilgisayarın bunu yapabilmesi için bazı şeylerden kısıtlama yapması gerekir. Bazen işlemciyi yavaşlatır, bazen ekranı karartır, bazen ekran kartının performansını düşürür, bazen wi-fi kapatır.

     Burada senin yapmak istediğin önemli. Eğer laptop kullanıyorsan ve pil ile çalışıyorsan o zaman pil daha uzun dayansın diye güç tasarufunu seçersin. 

    Sürekli prize takılı çalışıyorsundur o zaman yüksek performansı seçersin. Çünkü pil ile bir işin olmaz.

    Planları incelersen : Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle yolunu izlersen ve Gelişmiş güç ayarlarını düzenleye tıklarsan burada hangi donanım nasıl etkileniyor görebilirsin.

    Örnek vermek verekirse, güç tasarufu seçiyliyse işlemci %60 performansla  çalışır, Dengeli dersen %80, maksimum performans dersen %100 ile çalışır. Bu ekran kartı gibi donanımlar için de geçerlidir.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Teşekkür ederim.

      aloneman16 aloneman16 (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol