Bilgisayar hangi antivirüs programıyla nasıl temizlenmeli?

0

Merhaba arkadaşlar, iki soru kafama takıldı sizlere danışmak istedim. Son günlerde bilgisayar çok yavaşladı, bu nedenle virüs taramasından geçirmek istiyorum. Öncelikle taramayı nasıl yapmalıyım güvenli modda mı başlatmalıyım yoksa normal yapsam fark eder mi ? En iyi sonuç için hangi ücretsiz antivirüs programını kullanmalıyım? Avast hariç. İkinci sorum ise CCleaner ile tarama yaptığımda windows hizmetleri bölümünde Punkbuster.exe diye bir şey var. Hile kullanımını engellemek için bir program olduğunu öğrendim. Exe'nin konumuna baktığımda system32 gözüküyor ama system 32 gittiğimde gizli klasör ve .exe uzantılarının gösterildiği halde yine böyle bir exe gözükmüyor ancak Ccleaner da gözüküyor. Bunun sebebini anlayamadım arkadaşlar

mumim mumim (19)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Avast ve AVG yazılımları aynı şirketin yazılımı yani AVG avast'ın yan kuruluşu diyebilirim.

    Avast'ı eskiden bir kere yüklemiştim ve bilgisayarımda aşırı yavaşlama olmuştu ve çökmüştü bilgisayarım ve bu yüzden mecbur avast'ın yüzünden format atmak zorunda kalmıştım.

    Bir çok kişinin bilgisayarına bağlandığım zaman ve yavaşlama olan bilgisayarlarda ilk olarak regeditten avast'ın kalıntılarını siliyorum ve bilgisayarı yeniden başlatıyorum bu sayede bilgisayarın eski performansına geri dönmesini sağlıyorum.

    Avast ve AVG AV-Test'de sürekli iyi sonuçlar çıkartıyor fakat AV-Test'e para verenin değerleri iyi çıkıyor yani yanlış bilgi veriyor AV-Test.

    Ben virüs temizlemek için Mallwarebytes ve Hitmanpro'yu kullanıyorum, bilgisayarı güvenli modda taramak virüslerin daha kolay silinmesini ve virüslerin inaktif olmasını sağlıyor yani güvenli modda sadece system dosyaları çalıştığı için gereksi uygulamaları rahatlıkla silebiliyorsunuz.

    Virüs tararmadan önce görünmez klasörleri aktif ederseniz daha iyi olur ve bilgisayarı tam tararsanız antivirüs programıyla.

    Her antivirüs programı aynı değer vermez yani 2 tip antivirüs programı kullanmakta fayda var fakat gereçek zamanlı koruma sağlayan 2 antivirüs programı bilgisayarın çökmesine sebebiyet verebilir ve bu yüzden bir antivirüs programı ile taradıktan sonra birini silip diğerini yükleyip taramakta fayda var.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?

    Dr.Web ile de bilgisayarını tarayabilirsin

    Dr.Web CureIt! nedir? Dr.Web CureIt! nasıl kullanılır?

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler. Malwarebytes ve Kaspersky ile uzun ve detaylıca taratıyorum o zaman güvenli modda virüsler aktif olur demişsiniz, o kısmı anlayamadım inaktif mi demek istediniz -aktif yazarak. Avast ve Avgnin kalıntılarını CCleaner ile silebilir miyim ? CCleaner ile taratınca regedit kayıt defterini düzeltmek istiyor izin versem bir sorun oluşmaz değil mi biligsayarda? mumim 3 yıl önce
    • De-aktif yani inaktif @mumim hemen düzeltiyorum darkcrak 3 yıl önce
    • CClenaer bu konuda işe yaramıyor yani elinle temizlemek mantıklı avast ve AVG'nin kalıntılarını fakat avast'ı indirdiysen avast'ın kalıntılarını sileceksin AVG indirip sildiysen AVG'nin. Regedit'i aç ve CTRL+F tuşarına tıkla, ardından avast'ı arat ve çıkan sonuçları temizle avast kalmayacak şekilde. @mumim darkcrak 3 yıl önce
    • Şu an baktım ama yanlış şeyleri silmekten korkuyorum. Bunları kendisi yapan bir program var mı ya da direk avast dosyası var mesela onu mu sileceğim ? mumim 3 yıl önce
    • Avast uninstall.exe diye bir şey varmış indiriyim mi sizce işe yarar mı? mumim 3 yıl önce
    • Yaramaz @mumim el ile silmek en mantıklı iş. darkcrak 3 yıl önce
    • @mumim uzaktan bağlanıp yardımcı olabilirim sorun yok darkcrak 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol