Bilgisayar her açılışında "bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz" uyarısı çıkıyor

0

Bilgisayrı açtığımda bu resimde görüceğiniz üzere böyle bir ikon geliyor. (Bilmiyorum) ama herhalde dosya eki olmalı. Ama asıl sorum bu ikon hangi programa ait olduğunu öğrenmek yada bu ikonu engellemek için ne yapmalıyız ? 

lucas77 lucas77 (199)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Görüntüsünü paylaştığın pencere "Birlikte aç" menüsüdür. PC'nin başlangıcında açılması ve / veya başlatılması ayarlı bir uygulamayı menüdeki programlardan hangisi ile ilişkilendirerek açmak istediğini soruyor. 

    PC'nin açılışında başlayan programların sistem uygulamaları hariç diğerlerinin başlamalarını durdur, iptal et (Bunu Görev yöneticisinden veya msconfig arabiriminden yapabilisin), sonra PC'yi yeniden başlat ve daha sonra sistemi zararlı yazılımlar için tara:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    AdwCleaner nedir.nasıl kullanılır? (tıkla)

    Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

    Veya sistemi bu problemin öncesi bir zamana (kayıtlı geri alma noktasına) geri al:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Sonra yine üstte paylaştığımız zararlı yazılımlara karşı programlar ile sistem taramasını yaparsın.

    Edit:

    Başlangıçta çalışan gereksiz programları nasıl kaldırırım? (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Anlamadım biraz daha detaylı anlatabilrimisiniz yani adım adım olursa sevinirim. Özellikle PC'nin açılışında başlayan programların sistem uygulamaları hariç diğerlerinin başlamalarını durdur, iptal et (Bunu Görev yöneticisinden veya msconfig arabiriminden yapabilisin), bu kısmı lucas77 5 yıl önce
    • Mesajımın alt kısmına tekrar bak @lucas77 temmuz 5 yıl önce

    0

    @temmuz hocamın dediği gibi bilgisayara kurduğun bir programla alakalı dosyayı açmaya çalışıyor ama bir şekilde açamadığı için sana "bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz?" diye soruyor.

    Şimdi bunu çözmek için önce sebebini bilmemiz lazım, yani bilgisayar açılışta hangi programı başlatmaya çalışıyor bunu bilmeliyiz. Birazcık hafızanı kullanman gerekecek. İlk ne zaman bilgisayar her açılışta bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz uyarısı vermeye başladı? Yani sen hangi programı yükledikten sonra oldu bu?

    Bu sorunun cevabını bulmadan problemi de çözmemiz çok zor.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Bu eğer gerçekten iradi bir uygulama ise bu iş biraz uğraştırsada yinede anlaşılabilir, öğrenilebilir. Bunu deneme yanılma yoluyla anlayabiliriz. Başlangıçta çalışan programları tek tek durdurarak bu yapılabilir. Diğer türlü virüs taraması yapılır, sistem geri yüklenir vb @lucas77 @farurhenho temmuz 5 yıl önce

    0

    Bu pencerenin hemen altında dosyanın uzantısı yazar. Ekran götrüntüsünü tam yollarsan işimi daha kolay olur. Pencerenin altında "xxxx uzantılı dosyaları açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" gibi bir seçenek vardır. Oradaki uzantının ne olduğunu yazarsan seni yönlendirebiliriz.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol