Bilgisayar için SSD+HDD mi yoksa sadece SSD mi?

0

Yeni bilgisayar almak istiyorum fakat iki alternatif arasında kaldım windows,google,ofis programları vb. işler için kullanabileceğim 120gb ssd+ oyunlar,müzik,film,vb kişisel dosyalar için 1tb hdd mi ? Yoksa sadece 480gb ssd ile kullanabileceğim oyun,müzik,film,windows,ofis vb programlarmı?

ramazanbsd16 ramazanbsd16 (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 6 Cevap


    0

    Ben olsam 480 GB SSD alırdım, o bana hayli hayli yeterdi.. Ama bu daha çok senin tercihine bağlı. Ben bilgisayarımda arşiv yapmam, 1-2 taneden başka oyun oynamam o yüzden bana sadece 120 GB'lık SSD bile yetiyor. SSD mutlaka senin bilgisayarında olsun, ama HDD olup olmayacağına da sen karar ver.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Fakat bazı söylentilere göre ssd ye ne kadar çok şey atarsak o kadar ömrü kısalır deniyor bu doğrumudur ramazanbsd16 4 yıl önce
    • Eskiden SSD'ler ilk çıktıkları zaman öyleymiş, ama teknoloji bunu söyleyenlerin kafası gibi geriden gelmiyor. Şimdiki yeni SSD'ler öyle değil. Gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Kimse SSD'yi karşılıklı çay içmek için almıyor değil mi? Ben dosya atmayacaksam ne diye para veriyorum buna? @ramazanbsd16 omercik 4 yıl önce
    • Anladım. 1tb hdd almaktansa 480 gb ssd alacağım,teşekkürler. ramazanbsd16 4 yıl önce

    0

    Elbette tek bir SSD performans demektir. Hiç HDD karıştırma bu seni yavaşlatır. SSD'nin de HDD'nin de elbette bir ömrü var. Ama bu 2 sene içinde bozulur anlamına gelmiyor. SSD ömrünü belirleyen en önemli faktör yazma - silme işlemleridir. 

    Bir sitede okumuştum örneğin  Samsung 850 PRO SSD için 343 yıl ömür vermişler. Düşük fiyatlı SSD diskler için 140 yıl gibi bir değer hesaplanıyordu.  Ömrünün kısalmasını dert etme yani o kadar yaşamayacağız. En azından benim öyle bir planım yok. Buradaki teorik rakamlar üzerinden veriler. Gerçekçi senaryolarda 10 yıl gibi bir değer çıkıyor. Bence bu da yeterli. Zaten elektronik aksamlar için ortalaam 5 yıl ömür verilir.

    Sunucu sistemleri dahi SSD kullanımına geçiyor hızla. Bu sebepten ömrü ile ilgili kaygın olmasın.

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Güzel bir soru. Bence HDD artık ömrünü tamamladı ve artık modern bilgisayarlarda yeri yok. Performans istiyorsan ve Windows 10 gibi bir işletim sistemi kullanıyorsan mutlaka SSD kullanmalısın.

      SSD modern işletim sistemleri için çok daha uygun bir donanım. 

      480GB SSD al. Tüm işletim sistemi ve programları buna kur.  Müzikleri, filmleri, fotoğrafları da alacağın harici bir USB diskte tut. 

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Tavsiyeleriniz için ve beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler sanırım oyumu 480 gb ssd almaya veriyorum :)

        ramazanbsd16 ramazanbsd16 (1)
        4 yıl önce cevaplandı

          0

          SSD ler artık ilk çıktıkları gibi değiller ve ucuzladılar. Ben 2012 yılında SSD aldığımdan 120 GB lik almıştım o zamanlar 240 küsür liraydı. Artık yeni alımlarda minimum 240 GB alınmalı ve ihtyaç yoksa HDD alınmayarak SSD kapasitesi yükseltilmeli.

          Benim ilk nesil SSD lerden olduğu halde halen kullanmaktayım, yeni nesillerin ömrünü sen düşün :)

          ismailsarp ismailsarp (6010)
          4 yıl önce cevaplandı

            0

            Kısa cevap vermek gerekir. Marka model belirtmeksizin SSD al.

            huseyinkkamer huseyinkkamer (77)
            4 yıl önce cevaplandı

              üyelik gerektirir

              Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

              Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
              uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol