Bilgisayar ilk actigimda açılmıyor

1

Merhaba bilgisayarını (masaustu) her sabah işe geldiğimde düğmesi ne basiyorum  ses geliyor ama açılmıyor ne ekrana görüntü geliyor nede klavye mause çalışıyor. Kasanin arkasından elektrik bağlantısını çıkarıp tekrar taktığımda sorunsuz aksama kadar çalışıyor.  Fakat bir sonraki gün veya iki gün sonra aynı sorunla karşılaşıyorum.  Zamanla daha kötü bir duruma gelmesinden korkuyorum.

cenkeren75 cenkeren75 (6)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorununuzun kaynağı Power Supply (PSU) ya da Türkçe anlamı ile bilgisayarın güç kaynağı. Pek çok PSU minimum yük gereksinimine sahiptir. 12 Volt yük gereksinimi karşılanmazsa PSU sağlıklı şekilde çalışmaz.

    Uyumsuz donanım / PSU  ya da hatalı PSU durumlarında ortaya çıkar. 
    PSU aşağıdaki resmini gördüğünüz parcadır.

    PSU

    Bazı PSU'larda üretimden kaynaklanan hesaplama hataları olabilir.  Örneğin ATX 12V 2.2 'de bu sorun varken  sonra çıkarılan  ATX 12V 2.3 versiyonunda bu sorun ortadan kaldırılmıştı.

    Kasanın arkasındaki kabloları çıkardığınızda anakart üzerindeki direnç gibi elemanlar kondansatörler üzerinde tutulan enerjinin boşalmasına sebep oluyor. 

    Bu aslında PSU denen birimi değiştirirseniz sorun kalmaz.  Bu durum ilerde başka sorunlara yol açmaz, sadece canınızı sıkabilir. "Böyle çalışırım, alıştım duruma." derseniz bir sıkıntı yok, devam edebilirsiniz.

    alattin alattin (16984)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol