Bilgisayar kasasına kompresör ile hava tutsam zararı olur mu?

0

Arkadaşlar benim eski bir bilgisayarım vardı, sürekli kasayı açar, içini temizlerdim, ve sürekli bozulur vs. bir şeyler olurdu. Şimdi yeni bilgisayar topladım, 1-1,5 yıl olmuştur. Kasayı o gün kapattım, bir daha açmadım. Şimdi ben macun vs. sürmeden, sadece kompresör ile içine 1 dakika hava tutsam, sonra tekrar kasanın kapağını kapatıp çalıştırsam bir şey olmaz değil mi? İçimde bir korku var hala da..

Ayrıca, evde yapmayıp, tamirciye götürsem, orada işlemci ve ekran kartı macunlarını da değiştirseler olur değil mi?

dumevale dumevale (8)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hiç bir şey olmaz. Kompresör ile tozunu alabilirsin. Buna uygun kompresörün varsa bir sıkıntı olmaz. Sanayi tipi kompresörler ilk başta su püskürtebiliyor hani böyle bir işe girersen bunu bil. Ama el tipi temizlik amaçlı olanlarda böyle bir sorun olmaz.

    Dediğin gibi eğer macun değiştireceksen teknik servise götürmen daha iyi olabilir. Çekincelerin varsa bilen birinin termal macun değiştirmesi ve temizlik yapması daha doğru olur. Bazen CPU fanını çıkartmak işkence olabiliyor. Modele göre değişiyor bu durum.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Yok, o sanayi tipi olanlar zaten tazyikli su gibi hava atıyor, o değil. Normal PC temizlemeleri diyorum. dumevale 5 yıl önce
    • @dumevale normal pc temizlemeyi sen evinde de sorunsuzca yapabilirsin. Sadece kasayı açtığında içindeki bileşenleri ve kabloları oynatmamaya dikkat etmelisin. murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol