Bilgisayar mavi ekran

0

Arkadaşlar Merhaba

Düm facebook fotoğraf yüklerken ekran döndü bozuldu ve bilgisayar kapandı. Tekrar açmaya kalkınca mavi ekran verip video tdr failure hatası verdi. Cmd den dism ve sfc komutlarını denedim ama nafile. Güvenli modda denedim. En sonunda diskpart ile bazı komutlar denedim en sonunda res atarken Windows yükle hatası geldi. Windows 10 kullanıyorum.  Dosyalarını kaybetmeden nasıl kurtarabilir? 

ugurburak ugurburak (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Neredeyse bütün ihtimalleri denemişsiniz ve sorun düzelmemiş. Bu durumda işletim sistemini tekrar kurmanız gerekecektir, yani format atmak durumundasınız. Kaybetmek istemediğiniz verileri kurtarma ihtimaliniz var. Ben sitede daha önce bir soruya verdiğim cevapta mavi ekran hatası verdiği için açılmayan bir bilgisayardan nasıl veri kurtarılır konusuna değinmiştim. Bakabilirsiniz, pratik bir yöntemdir.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarı bir windows 10 yükleme medyası ile başlatarak ön yükleme sonrası kurtarma/sorun giderme seçeneklerinden problemi düzeltebilirsin. Oradan sistem geri yüklemeyi deneyebilirsin veya en kötü ihtimalle -özel dosyalarını muhafaza ederek- işletim sistemini sIfırlayabilirsin. Eğer başlangıç hataları sebebiyle sistem açılmıyorsa başlangıç hatalarınıda yine oradan düzeltebilirsin.

      Bunlar yapılamazsa veya bunlardada başarılı olunamazsa;

      Sabit diskinde bulunan arşiv vs özel dosyalarını kurtarabilmenin bazı yolları var. Bunlardan senin yapabileceğin en kolay ve garantilisi bu yollardan biri olan  PC'den sabit diski çıkartarak bir disk kutusuna koyup başka bir PC'de bu sabit diskteki verileri görebilir ve yedeklayebilirsin. Daha sonrada PC'ye format atarak yeniden işletim sistemi yükleyebilirsin.

      Bunun için sana 2,5 inç bir USB disk kutusu gereklidir:

      OEM ÜrünleriHarddisk Kutuları 2.5 Diskler (tıkla)

      Ayrıca dosyalarını @farurhenho'nun üstteki mesajda paylaştığı linkte gösterilen pratik ve kolay yol ile yada bir CD'den/flash bellekten çalışan canlı işletim sistemi kullanarakta kurtarabilirsin (yedekleyebilirsin).

      Not: Kurtarma medyası olarak kullanacağın Windows 10 yükleme DVD'si (veya flash belleği) PC'de halen yüklü olan Windows 10 sürümüyle aynı olmalıdır.

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Cevaplarını için tesekkurler laptop olduğundan diski çıkarmak yerine usb ile halledecegim 

        ugurburak ugurburak (1)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol