Bilgisayar otomatik uyku moduna geçiyor. Nasıl düzeltirim?

0

Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarımda 2 dk işlem yapmadığımda otomatik uyku moduna geçiyor ve ekran kendi kendine kapanıyor. Sonra oturum açma ekranı gelip parola istiyor, bu süreç devamlı tekrarlanıyor.

Otomatik uyku moduna geçmeyi nasıl kapatabilirim?

alixse alixse (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Güç planı oluştur (tıkla)

    Yüksek Performans seçimi yaparsın, dediğin şey daha seyrek olur.

    Edit:

    Alttaki son mesajdan anlaşıldığı kadarıyla problem sistemin uyku moduna geçmesi yada oturum kapanması değil, beklenmedik şekillerde sistemin yeniden başlaması oluyor. Böyle oluncada haliyle sistem açılışı ve windows oturumunun başlayabilmesi için parola şifre ekranı geliyor.

    Beklenmedik yeniden başlamalar ya sistem dosyalarının bozulması veya kısmen silinmesi benzeri sebeplerle olur yada işlemci aşırı ısınır ve sistem kendini korumak için kapanır, yeniden başlayabilir.

    Alttakileri denersin:  

    sfc /scannow:

    Komut isteminde (CMD) üstteki komutu çalıştırarakta problemlerin düzeltilmesi denenir (Arabirim "Yönetici olarak çalıştır" istemiyle başlatılmalıdır).

    sfc /scannow komutu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? (tıkla)

     

    Windows işletim sistemi "Sorun Gider" uygulama ve araçlarına başvurulur:

    Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

     

    Sistem sıcaklıları kontrol edilir, işlemcinin ısınma değerlerine bakılır:

    Bunun için Aida64 (tıkla) programını kullanabilirsin.

    Isı değerleri yüksek çıkarsa kasa açılır ve iç temizlik yapılır, gerekirse (işlemci sıcaklıları istenildiği kadar düşürülemezse) termal macun yenilemesi yoluna gidilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Bahsettiğiniz ekranın kendi kendine kapanması sorunu ekran koruyucunun devreye girmesinden kaynaklıdır. Ekran koruyucu 2 dakika olarak ayarlanmış olmalı ki, bilgisayar 2 dakika işlem yapmadığında otomatik olarak uyku moduna geçiyor. Ekranın kendi kendine kapanması sorununun çözümü için aşağıda anlattığım adımları uygulayabilirsiniz.

      Windows 10 otomatik uyku modu kapatma nasıl yapılır?

      1. Denetim Masası'na girin ve sağ üstteki arama bölümüne güç seçenekleri yazın.
      2. Gelen seçeneklerden "Güç Seçenekleri"ne tıklayın.

         
      3. Güç Seçeneklerine girdikten sonra Plan ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın.
      4. Sonra gelen ekrandan aşağıdaki gibi hepsini "Hiçbir zaman" yapın.
      5. En sonunda "Değişiklikleri kaydet" seçeneğine tıklayın. Bilgisayarın kendi kendine kapanması ve kilit ekranına geçmesi sorunu artık çözülmüş olacaktır.

      Yukarıdaki bilgisayar ekran koruyucu kapatma işlemlerini yaptığınızda artık Windows otomatik olarak uyku moduna geçmeyecek.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        kardeşim ben nediyom siz ne diyosunuz aq bunu salak olan kişi bile bilir yazdıgım soruyu degiştirip olayı farklı yere taşımızsınız güç secenekleri zaten hicbir zaman uyku modu zaten kapalı kendi kendine oturum acma başlat secenegine geciyo 

        alixse alixse (1)
        5 yıl önce cevaplandı

        • Evlat, ben kendı adıma soruya, soruyu okuduğum şekline göre cevap yazdım (değiştirildiğini bilmiyordum) ama ne olursa olsun senin bu son (üstteki) mesajda yazdıkların hiç hoş değil. Heleki bu "aq" ifadelride ne oluyor, ayıp değilmi.. Tepkin olursada adam gibi tepki göstermelisin, böyle internet mahallesi ağzıyla falan değil. Kullandığın ifadenin küfür manasına geldiğinin farkında değilmisin. Bundan sonra daha dikkatli olmalısın, seni takip edeceğim. temmuz 5 yıl önce
        • Mesajımın alt kısmına yeniden bakarsın. İlavelerim oldu. temmuz 5 yıl önce
        • Birader soru sormayı bilmiyorsun. Başlığın ve sorunun içeriğinden anlaşılan şey otomatik uyku moduna geçmesiydi. Sorunun önceki halinde "oturum acma başlat seceneğine geciyo" yazdında biz mi sildik? Problemine dair ekran görüntüsü ekledinde biz mi kaldırdık? Önce git forumlarda soru sormayı öğren ondan sonra tekrar gel, kapımız her zaman açık. omercik 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol