Bilgisayar Ram'i okumuyor | Bios güncellemesi ardından Ram sorunu

0

Arkadaşlar Rami geri nasil artirrim 

Biosu guncelledim simdi format atsam artarmi

Kasmalar nasil gider

Cpu z de slot 2 bos gozukuyor 

Bios da gormuyor nasil olacak ama 3 gb takili

malgibiolan malgibiolan (307)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Konuyu birkaç defa açtın ama bir sonuç alamadığın görülüyor. Sen hele önce bir kasayı (laptop ise laptop kapağını) aç ve slotlarında RAM'leri kontrol et. Kaç slot ve hangi değerlerde kaç RAM olduğunu gözlerin ile gör. Sonra birden fazlaysa RAM'leri teker teker ve farklı slotlara takarak dene ve sonuçları gör sonrada buraya yaz bakalım. Boşa kürek çekme (Formattan sonrada muhtemelen souç değişmez).

    Diğer açtığın aynı muhtevada konularda ekran kartının paylaşımsız olduğunu belirtmiştin galiba. Böyle olduğunu kabul ederek/varsayarak yazıyorum bunları.

    Edit:

    Az önce eski konularına bir göz attım. PC'nin HP Pavilion dv6-1120et marka model olduğu görülüyor. Web'den donanım özelliklerine baktım ve PC'nin seninde belirttiğin şekilde iki slotta toplam 3 Gb (1+2) RAM özellikli olduğunu gördüm. Fakat sen program ile baktığında iki RAM slotundan birinin boş olduğunu belirtiyorsun. Bunun böyle olup olmadığını tam doğru ve net olarak öğrenebilmen için daha öncede belirttiğim şekilde laptopun kapağını açarak fiziksel olarak slotları ve bu iki slotta kaç RAM bulunduğunu kontrol etmelisin. Eğer gerçekten slotlardan biri boş ise bu sonradan çıkarılarak alınmış demektir (1 ve 2 Gb RAM'lerden 2 Gb olanı). Eğer güvenilmez bir yerde tamire gittiyse veya herhangi bir şekilde güvenilmez kişilere teslim edildiyse oralarda bu yapılmış olabilir. Yada laptop'ı ikinci el aldıysan belki o şekilde (RAM'lerden biri çıkartılmış şekilde) gelmiş olabilir. Yok eğer her iki slotta birer RAM olmak üzere iki RAM eksiksiz mevcutsa ama buna rağmen RAM'lerden 2 Gb olanı anakart tarafından okunamıyorsa bu okunamayan RAM slotta oynamış ve slot ile kontak yapamaz hale gelmiş olabilir. Yerine iyice sokmak, oturtarak yeniden kontrol etmek gerekir (RAM'in kontak yerlerini silgi ile silmekte işe yarayabilir). Yine RAM okunmuyorsa bu defa o RAM'in veya o slotun bozulmuş olabileceği akla gelir. Bunu tam olarak öğrenebilmek için RAM'leri slotlarda değiştirerek takarak denemek gerekir.

    Dediğim şekilde kontrol eder ve belirttiklerimi yaparsan problemin sebebi anlaşılır ve problem düzeltilebilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol