Bilgisayar sürekli donma yapıyor, belli bir zaman sonra bilgisayar kilitleniyor, sorununu nasıl çözerim?

0

pc yi yeni topladım asus m5a87 anakart amd fx6300 işlemçi powercolar ekran kartı 4 gb ram win7 64bit işletim sistemi . pc acıldıktan kısa bir süre sonra ekran donuyor bazen acılır acılmaz donuyor bazen yarım saat sonra donuyor reset atmadan düzelmiyor. işlemçiyi deiğiştirdim sorun devam etti sonra ekran katını değiştirdim sorun gene devam etti termal macun sürülü. bircok deva format attım gene düzelmedi. extradan pcye ısınmadan dolayı diye düşündüğüm için baya büyük bir fan bagladım gene çözüm olmadı ısı değerleri normal.neden yapabilir.Teşekkürler.

platintr platintr (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sorunun ekran kartından kaynaklı olduğunu dşünüyorum . işlemcinin hata vermesi durumunda pc nin otomatik reset atması gerekiyor ki işlemci kendini kurtarsın . ekran donuyor fakat kasa halen çalışır vaziyette ise sorun ekran kartından veya ekran kartı slotundan kaynaklı olabilir. anakartınız sıfır mı . slota düzgün yerleştiriyormusunuz ve kablo girişi tam oturuyormu bunları kontrol edin . varsa elinizde başka ekran kartı takıp oyle deneyin . cevabinizi bekliyorum 

    blackheaven blackheaven (728)
    8 yıl önce cevaplandı

    • başka ekran kartı takıp denedim çalışan bir pcden ekran kartı söküp onu taktım ama sonuc değişmedi. hepsini kontrol ettim . platintr 8 yıl önce

    0

    Çözüm sağlabilmek için siz zaten birçok yazılım ve donanımsal denemeler yapmışsınız.Tüm söylediklerinize bakınca bilgisayarınızda yazılımsal değil donanımsal bir sorun olması gerekiyor.Bu sorunun kaynağı için tüm parçaları neredeyse denemişsiniz.

    Yaşadığınız sorunun sebebi tüm parçaları üzerinde taşıyan Anakart sorunu olabilir.Anakartınız stabil çalışmıyor ise bilgisayarınızda kilitlenme yaşıyor olabilirsiniz.

    Diğer bir sebep olarak ise Güç Kaynağının sisteminize yetmemesi gibi bir durum oluşmuş olabilir.Güç kaynağınızın W (watt) değeri bilgisayarınızın karşılayamıyor olabilir ya da güç kaynağınız stabil güç sağlayamadığından bilgisayarınızda kilitlenme yaşıyor olabilirsiniz.

    Ayrıca bilgisayarınızda Overclock yaptıysanız sorunun kaynağı overlock olabilir.BIOS ayarlarınızı default hale getirerek tekrar deneme yapın.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      belli dercede paranız varsa uzman bir kişiye bilgisyarınızın parçalarını taktırın

      omer12 omer12 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol