Bilgisayar temizlik programı nasıl yapılır?

0

Merhabalar Bir Temizlik programı yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

EDİT:

BU KISIM YAPACAGIM PROGRAMI GOSTERIYOR OLACAK

Visual studio ile bir program yapcam temizlik programı içinde 10 farklı buton olacak Kayıt Defteri Temizle

Geri dönüşüm kutusunu temizle Çerezleri sil

Geçmişi sil gibi butonlar olacak bana yardım edermisiniz

nvidiagtx nvidiagtx (690)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Böyle özelikleri olan bir programı yapmanız için bu işin 75/100 ini biliyor olmanız gerekir diğer 25 /100 kısımıda yardım ile yapabilirsin takıldığın yerde sorarsın nerede takıldı iseniz onu yazın bu işi  bilen size yazar

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    0

    Kayıt defterini temizlemek oldukça cidd bir iştir. 

    Aslında bu sorduğun antivirüs programı nasıl yazarım gibi bir soru. Bazı soruların cevabını vermek mümkün değildir.  Bu da öyle bir soru olmuş. 

    Ben genel olarak cevap vermeye çalışayım. 

    Öncelikle programatik olarak işlem yapmak istediğin işletim sistemine ait özellikleri, alanları iyi bilmeli ve tanımalısın.  Kayıt defteri yapısı nasıldır, nasıl çalışır, işletim sistemi bu alanı nasıl kullanır gibi bilgileri biliyor olman lazım.

    Tabi bunlardan önce de bir programlama diline çok iyi hakim olman ve işletim sistemi ile entegre çalışan kütüphanelerini iyi biliyor olman lazım.

    Yanlış anlama sakın, ama böyle bile uygulama yazabilecek kişi bu soruyu sormaz. Bu soruyu sorduğunda teknik olarak bu tür bir uygulama geliştirmek için yeterli değilsin mesajını veriyorsun.

    Önerim C# gibi bir programlama diline iyice hakim ol. Daha sonra işletim sistemi özelliklerine nasıl, ne kadar erişebiliyorsun bunu öğren. Sonrasında da diğer istediklerini aşama aşama öğren.

    Temizlik programları ciddi riskler taşır. Örneğin kayıt defternde yanlış bir veriyi silmen işletim sisteminin çökmesine sebep olur. Bu yüzden çok dikkat etmelisin.

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

    • @nvidiagtx güzel bir yaş ve eminim ki ilerde çok güzel programlar yazacaksın. Daha basit uygulamalardan başlamanda fayda var. alattin 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol