Bilgisayar USB'yi tanımıyor, USB görmüyor sorunu nasıl çözülür?

0

Bilgisayar USB görmüyor. Sorun ne olabilir?

Bilgisayar USB'yi tanımıyor sorun nasıl çözülür?

Bilgisayara taktığınız USB bellek, USB disk bilgisayar tarafından tanınmıyorsa o zaman aşağıda çözümde anlattıklarımı deneyebilirsiniz. 

hakan hakan (15394)
8 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    2

    Bilgisayar USB görmüyor, bilgisayar USB'yi tanımıyor sorunu nasıl çözülür?

    Bu çözüm USB harici disk, USB bellek gibi depolama birimlerinin PC tarafından tanınmadığı durumlarda neler yapılabileceğini anlatmaktadır. USB’den kasıt USB flash bellek, USB harici disk gibi depolara birimleridir. Diğer USB cihazları kapsamamaktadır.

    Bilgisayar USB diski görmüyor, usb'yi tanımıyor. Ne yapabilirim?

    Bilgisayar USB cihazı görmüyorsa (USB harici disk, USB Flash bellek gibi) bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir. USB bilgisayar tarafından tanınmıyorsa en sık karşılaşılan sorunlar, USB belleğin hatalı yanlış dosya sistemine sahip olması, harici USB disklerde bağlantı kablosunun arızalanması, USB portun bozulmasıdır. (ölü USB port). Aynı şekilde sürücü sorunları, hatalı eksik USB sürücüler USB tanımama sorununa yol açar.

     

    En kötü ihtimal USB bellek, USB harici diskin bozulmasıdır.

     

    Bilgisayar USB’yi görmüyor  çözüm, kontrol adımları

    1.      USB diski, USB belleği bilgisayarın başka bir portuna takın:

    Bilgisayar USB’yi tanımıyorsa o zaman ilk yapmanız gereken USB cihazı başka bir porta takmak olmalıdır. Bilgisayardaki başka bir porta taktığınızda çalışıyorsa sorununuz ölü USB port, temassızlık gibi bir sorun olabilir.

    USB portlar zaman içinde, sürekli tak- çıkart işlemlerinden dolayı zarar görebilir.

    Bazen elektriksel sorunlar USB portların bozulmasına yol açabilir. Bu durum ölü USB port olarak adlandırılır.

     

    2.      USB diski, USB belleği bilgisayarda deneyin

     

    Eğer USB cihaz hiç bir portta çalışmıyorsa o zaman ikinci denemeniz gereken mümkünse USB cihazı başka bir bilgisayarda denemeniz. Yine bulduğunuz başka bilgisayar USB belleği, USB diski tanımıyorsa  aşağıda yazanları  yapabilirsiniz.

     

    3.      Bilgisayar USB harici diski tanımıyor

    USB harici diski başka bir kablo ile deneyin. Bazen USB harici disk kablolarında sorun olabiliyor. Bu durumda başka bir USB kablo kullanmak sorunu çözecektir. Bazı model USB harici diskler elektrik adaptörü  gerektirir. Bazen sorun bu adaptörde olabilir. Adaptörün çalışıp çalışmadığını bir elektrikçiye gösterip anlayabilirsiniz.
    Yine bazı USB harici diskler çift bağlantılı USB kablo gerektirir. Bu kablo çift USB girişine sahiptir. Bu tür bir kablo ile diski denemeniz gerekebilir.

     

    4.      USB bellek, USB harici disk yönetiminde görünüyor mu kontrol edin.
    USB bilgisayar bağlıyken, bilgisayarda Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi’ne gidin. Depolama altındaki Disk yönetiminde USB bellek görünüyor mu bunu kontrol edin. Eğer burada görünüyor. Fakat Bilgisayarım altında görünmüyorsa USB bellek sağlam dosya sistemi zarar görmüş demektir.
    Disk yönetimini ayrıca şu şekilde çalıştırabilirsiniz:

    1. Window ve R tuşlarına basın. 
    2. Açılan çalıştır penceresine diskmgmt.msc yazın ve enter tuşuna basın.

     

    5.      USB bellek, USB harici disk Disk Yönetiminde görünüyor fakat bilgisayarım altında görünmüyor
    Bu durumda USB depolama biriminin dosya sistemi bozulmuş demektir. USB bellekte önemli verileriniz varsa dosya kurtarma işlemi uygulayın. Dosya kurtarma nasıl yapılır buradan bilgi alabilirsiniz: [Link]
    Eğer dosyalar sizin için önemli değilse USB belleği, USB harici diski formatlayın. Bu linkte bahsedilen format programlarını sırası ile deneyin. Programlar farklı sonuç vermekte. O yüzden hangisi sizin diskinizde işe yarar açıkçası sırası ile denemeniz lazım: Disk yazmaya karşı korumalı hatası nasıl çözülür?

    Ayrıca bozulmuş dosya sisteminden veri kurtarmak için EaseUS Data Recovery Wizard yazılımını da kullanabilirsiniz:  EaseUS Data Recovery Wizard programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz

     

    6.      Sürücülerinizi güncelleyin
    Bazen USB sürücülerindeki sorun USB görmeme sorununa yol açabilir. Bilgisayar USB’yi görmüyorsa o zaman bilgisayardaki sürücüleri güncellemeniz gerekecektir. Eğer anakart üreticinizi biliyorsanız web sitesini ziyaret edin ve anakart ile ilgili sürücüleri indirin ve yükleyin. Sürücü güncelleme konusunda bilgi sahibi değilseniz Driver Booster programı bu işi sizin için yapacaktır. Driver Booster ile sürücülerinizi güncelleyin: Driver Booster nedir? Driver Booster ne işe yarar?

     

     

    7.      Tüm bunlara rağmen bilgisayara hâlâ USB’yi görmüyor

    Tüm bu işlemlere rağmen bilgisayar USB’yi görmüyorsa  o zaman USB bellek veya harici disk zarar görmüş olabilir. Bu en kötü durumdur. USB diskler ve USB bellekler sonuç olarak elektronik cihazlardır ve belirli ömürleri vardır. Bu cihazlar elektriksel sorunlar sebebi ile zarar görebilir ve bozulabilir. Bu durumda cihazın tamiri söz konusu değildir. USB bellek, USB disk içinde sizin için kritik veriler varsa profesyonel destek alınarak bu veriler kurtarılabilir.
     

    hakan hakan (15394)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      S.A. öncelikle üstat pc açılır iken klavye ve mause çalışıyor pc kilit ekranına geldiğinde usb portlar iptal

      ama ps2 klavye ile çalışıyor.

      sistem win 10 biostanda baktım sıkıntı yok görünüyor.

       

      batohan4 batohan4 (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Herhalde bu durum sonradan ortaya çıktı @batohan4. Daha öncede aynı olmaması gerekir.

        Eğer dediğim gibiyse sistemi problem öncesi bir zamana geri yüklersen düzeltebilirsin:

        Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

        Veya;

        USB Aygıtı Tanınmadı problemi nasıl çözülür? (tıkla)

        denenebilir.

        temmuz temmuz (12505)
        6 yıl önce cevaplandı

          0

          İlginç bir problem yaşıyorum ben de bir windows bilgisayarında. Usb portta veya flash diskimde hiç bir problem olmadığı halde bilgiyar flash diski görmüyor. Aynı usb portlarına mouseu ve klavyeyi taktığımda çalışıyor fakat daha önce tanımadığı bir cihazı taktığımda tanımıyor. 

          İlginç bir şey daha, daha tanıdığı ve tanımadığı farketmeksizin usb takıp çıkardığımda ekran rengi negatif oluyor. Bu bazen durduk yere veya belki de işlemci gücü çok çalıştığı zamanlarda da oluyor.

           

          sowieso sowieso (3)
          2 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol