Bilgisayar uyku modundayken uTorrent ile indirme yapılabilir mi?

0

Bilgisayar uyku modundayken indirme yapabilir miyim?

Bilgisayar uyku modundayken dosya indirebilir miyim?

Uyku modunda torrent indirilir mi?

Uyku modunda dosya indirilir mi?

Bilgisayar uyku modundayken dosya nasıl indirilir?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayar uyku modundayken uTorrent ile indirme yapılabilir mi?

    Bilgisayar uyku modundayken dosya indirmek maalesef mümkün değil. Bunun nedeni bilgisayarın uyku modundayken herhangi bir donanım parçasını çalıştırmamasıdır. Bilgisayar uyku modundayken İşlemci, RAM, HDD gibi temel donanım bileşenleri çalışmayacağı için bilgisayarı uyku moduna alarak dosya indirmek mümkün olmayacaktır. Kısaca uyku modunda dosya indirmek imkansızdır.

    Dosya indirmek için bilgisayarın uzun süre açık kalması bilgisayara zarar verir mi?

    Uyku modunda dosya indirmek için çeşitli çözümler arayan kullanıcıların geneli aslında dosya indirmek için bilgisayarın uzun süre açık kalmasının bilgisayarzarar vereceğini düşünmesidir. 

    Normal şartlarda dosya indirmek için bilgisayarın uzun süre açık kalması cihaza zarar vermez. Ancak anormal olarak cihazın konumu ve ısınması gibi etkenlere bağlı olarak cihaz zarar görebilir. 

    Eğer cihazınız eski, bakımları yapılmamış ve standart kullanımda bile oldukça fazla ısınıyorsa dosya indirmek için uzun süre bilgisayarınızı açık bırakmak cihaza zarar verebilir. Yani cihazın zarar görmesi cihazın eski, bakımsız olması ile doğru orantılıdır. 

    Ek olarak cihazı uzun süre açık bırakmanız gerektiğinde eğer notebook kullanıyorsanız hava çıkışlarını kapatmayacağınız bir konumlandırma yapmanızı tavsiye ederiz.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer şu sıralar yeni bir routher modem(802.11ac wi-fi özellikli) alacaksanız, alacağınız routher modemin Torrent indirme özelliği bulunan bir ürün ile beraber harici bir usb 2.0.. tercihen 3.0 HDD alınır. Harici HDD'yi routher modeminize bağlayıp gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Torrent indirmeleri görevini routher modeminize atayınız. Torrent indirmelerinden dolayı PC'nizin açık kalmasına gerek yoktur. Başka alternatif ve pahalı çözüm ise bulut depolama NAS özellikli bir yedekleme sistemi almak olacaktır, ister sistem ve ya özel verilerinizi yedekleyiniz isterseniz torrent indiriniz.

      metinolmetin metinolmetin (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol