Bilgisayar üzerinde Hotspot nasıl kurulur?, Bilgisayarı Wi-Fi alanı olarak kullanmak nasıl yapılır?

0

Bilgisayar üzerinde Hotspot nasıl kurulur?, Bilgisayarı Wi-Fi alanı olarak kullanmak nasıl yapılır?

Bilgisayar üzerinde taşınabilir Wifi alanı nasıl oluşturulur?

Bilgisayarın internetini telefona nasıl veririm?

Bilgisayarın interneti telefonda nasıl kullanırım?

 

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Wifi Alanı(Hotspot) nedir?

    Wifi alanı(Hotspot) tıpkı bir modem gibi çevreye Wifi sinyali yaymayı sağlayan teknolojidir.Bu yayına telefon,notebook,tablet veya herhangi bir wifi ile çalışan cihazı tıpkı bir modeme bağlanır gibi bağlayıp internete girebilirsiniz.

    Hostpot genelde telefonlarda kullanılıyor.Telefonlarda yerleşik olarak gelen bu özellik sayesinde kullandığınız interneti wifi sinyali olarak çevrenize verebiliyorsunuz.

    Bilgisayar üzerinde Hotspot yapmak mümkün.Tabi bunun için notebook kullanmak veya masaüstü bir bilgisarda Wifi adaptörü kullanmanız gerekiyor.Sonuçta Wifi sinyalinin çevreye yayabilmek için sizin bir Wifi adaptörüne ihtiyacınız olacak.Bu notebooklarda zaten yerleşik olarak geliyor.Masaüstünde Wifi adaptörü sahibi olmanız gerek.

    Bilgisayar üzerinde Hotspot yapabilmek için harici uygulama kullanacağız.Aslında Windows işletim sisteminde Wifi alanı hotspot yapmam da mümkündür, ancak bu işlem biraz karışık ve yapması daha zor.Bunu kolaylaştıran ücretli ve ücretsiz uygulamalar mevcut.Aşağıdaki anlatımda ücretsiz olarak test ettiğim uygulama gösterilecektir.

    Bilgisayar üzerinde Hotspot nasıl kurulur?, Bilgisayarı Wi-Fi alanı olarak kullanmak nasıl yapılır?

    1. Şu adrese tıklayın ve ücretsiz programı indirin.
    2. Programı kurun, otomatik olarak başlayacaktır.Eğer bir sorun olursa başlat menüsünden Virtual Router Manager adıyla bulabilirsiniz.
    3. Programda Network Name(SSID): yerine oluşturmak istediğiniz Wifi ağının adını, Password: yerine ge oluşturmak istediğiniz Wifi ağının parolasını yazın.
    4. Shared Connection: bölümünde ise kullanmakta olduğunuz Wifi bağlantısını seçin.Bağlantı isminizi göremek için Denetim Masasında ara bölümüne Ağ bağlantılarını görüntüle yazarak ulaşabilirsiniz.
    5. Ayarları yaptıktan sonra Start Virtual Router butonuna tıklayınız.
    6. Tıklamanızın ardından Wifi sinyali çevreye yayılmış olması gerekiyor.Telefonunuzun Wifi bölümüne gelin ve oluşturduğunuz Wifi ağına bağlanın.
    7. Eğer bağlantı aşamasında IP adresi alınıyor bölümünde kalıyor ise telefona manuel IP adresi ataması yapabilirsiniz.Bunun için Gelişmiş seçenekleri göster seçeneğini aktif edin.Ardından Ip ayarları bölümü oluşacaktır.Ip ayarlarını DHCP den Statik 'e çevirin.Ardından oluşan IP adresi, geçit,DNS bölümlerine aşağıdaki ayarları yapın.
    • IP adresi: 192.168.137.36  (36 yerine 2-254 arası bir sayı yazabilirsiniz)
    • Geçit:      192.168.137.1
    • Ağ örnek uzunluğu: Değiştirmeyin
    • DNS1: 8.8.8.8 yazabilirsiniz.

     

    Tüm bu işlemlerin ardından telefonunuz bilgisayarınızın yaydığı Wifi alanı (Hotspot) sinyali üzerinden internete bağlanacaktır.

    Program üzerindeki Peers Connected bölümünde bilgisayarınızın ağına bağlanan cihazları görebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • ismail bey sizin resimlerde uzmanım net logusu çıkıyor bende resim atıyorum buraaya fakat uzmanım net logosu çıkmıyor bunu tarif edermisiniz teşekür candan 8 yıl önce
    • Resimleri buraya attığınızda logo kendiliğinden oluşmaz.Fotoğrafa ilk olarak bilgisayar üzerinde logo basmanız gerekli.Ardından resmi buraya yükleyebilirsiniz. ismailsarp 8 yıl önce
    • cevabınız için teşekür logosuz resim atmamızın bir sakıncası varmı candan 8 yıl önce
    • Hayır sakıncası yok.Ama atacağınız resimde başka bir sitenin reklamı olmamasına dikkat edin. ismailsarp 8 yıl önce
    • Tabi yapabilirseniz uzmanim.net logosu sitemiz için daha iyi olacaktır. ismailsarp 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol