Bilgisayar ve bilgisayar parçalarında ÖTV var mı?

0

Merak ettiğim bir şey var. Yurt dışı bir siteden (aliexpress) ekran kartı alacağım. Bilgisayar parçalarında ötv var mı? Böyle bir ekran kartı sipariş etsem ÖTV öder miyim? vergihesapla.com adresinden vergiyi hesapladım ama hangisini ödeyeceğim anlayamadım. 

alivecan alivecan (337)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayar ve bilgisayar parçalarında ötv yok. Bunlar için ötv ödemezsin. Örneğin cep telefonu, pırtlanta gibi şeyler lüks tüketim sınıfına girdiği için bunlara ÖTV ödenir. Bunları da zaten  yurtdışı sitelerden almak mümkün değil.

    Ekran kartı, işlemci, SSD, RAM gibi parçalara ÖTV ödemezsin ama gümrük vergisi ödersin.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Hangi ekran kartı modelini alıcaksın ? Ayrıca Yurtdışından alışveriş yapmak pek manıtklı olamayacak çünkü Gümrükle ilgili bir çok şeyler çıktı 200 TL'lik ekran kartı geliyor sana 350, 400 TL'ye daha iki gün önce Bir kaç adet elektronik parça, Bıçak, Çakı aldım bir çok sıkıntı yaşadım, Dispute'mi dersin, ürün gümrükten gerimi döndü dersin, gümrükte beklettiler hiç gelmedimi dersin bir çok sıkıntı yaşıyorum şikayetvar'da bununla ilgili bir sürü şikayet var. 1 Yıl kadar kısa bir süre önce rahatça alışveriş yapabilirken şu an 4 TL'lik ürün yeri geliyor 20 TL yeri geliyor 30 TL Bile olabiliyor saçma bir durum.

      infinity infinity (402)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol