Bilgisayara su döküldü, açılmıyor. Ne yapmalıyım?

0

Bilgisayara su döküldü. Ben de saç kurutma makinesi ve havluyla kuruttum sonra kapattım. Açmaya çalışıyorum ama açılmıyor. Ne yapmam gerek? Bilgisayarı açmaya çalışıyorum açılmıyor ve siyah ekranda kalıyor. Fanlar çalışıyor ve caps lock tuşu da yanıp sönüyor. Yardımcı olur musunuz?

Bilgisayara su dökülürse ne yapılmalı?

 

kullanici529676 kullanici529676 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayar su döküldülünde ilk yapman gereken fişini çekmen, eğer laptop ise bataryayı sökmen gerekiyor. Daha sonra kuruması için en az 24 saat sıcak bir ortamda beklemende fayda var. Bunları yaptın mı?

    Bir de kuruttuktan sonra açılacağının garantisi yok. Su bilgisayar çalışır halde döküldüyse kısa devreye yol açmış olabilir. Bu durumda da içindeki bir donanım arızalanmış, yanmış olabilir. 

    Su dökülen elektronik cihazı pirinç içinde bekletmek diğer yöntem. Bunun sebebi pirincin nemi emmesi. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Sen en iyisi çözüm için bir teknik servise başvur. Diğer türlü tahminlerle falan çözüm bulmak hiçte kolay olmaz. Donanımlarla alakalı bir problem varsa (..ki bu büyük ihtimal) zaten yolun teknik servise gidecek. Sen bunu doğrudan yap ve hiç beklemeden bir teknik servise başvur. Aksi halde zaman kaybeder ve belki başka problemler ile artı masraflarada yol açabilirsin.

      Geçmiş olsun.

      temmuz temmuz (12505)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Böyle bilgisayara su dökülmesi gibi ciddi durumlarda eğer tecrüben yoksa hiçbir şey yapmaman gerekir. Saç kurutma makinesiyle laptopu temizlemek zarar verir. Olası bir işlemci, anakart ve diğer donanımlara sıvı temas etme ihtimaline karşı bilinçli kişilerin müdahele etmesi daha sağlıklı olur.

        @temmuz'un da dediği gibi teknik servise başvurman daha iyi.

        omercik omercik (9418)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol