Bilgisayarda alınan "Sinyal Yok" hatası nasıl çözülür

0

merhabalar öncelikle şöyle açıklim .... 

    şimdi yakın bi zamana kadar sapasağlam çalışıyordu bilgisayar 2 ay kadar geçti tekrar açtım herşey çalışıyor fakar league of legends veya başka oyunda olur mu bilmiyorum ama sadece oyuna girince pc den gelen sinyal yok hatası alıyorum .. bunun nedeni sizce ne olabilir? oyuna girerken dediğim oyun yükleme ekranında oluyor başka bi sorun yok şuanda ... şunu da eklim tv  pc ye bağlı yaklaşık 1 yıldır 

kullanici727441 kullanici727441 (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    bunların hepsini denedim zaten hocam.Ayrıca config dosyasından game metin belgesini sildim veya ondan başka oyunu tamamen silip tekrar yükledim gene değişen bi şey yok .. Bilgisayar sıkıntısız çalışıyor fakat oyuna girdiğimde şampion seçtikten sonra yükleme ekranında PC'den gelen sinyal yok diyor siyah ekran alıyorum gene başka önerisi olabilicek arkadaşlar var mıdır

    2 saat sonra 

     hocam şimdi bi şeyler keşfettim şimdi başka tv ye bağladım vga kablosuyla oyuna görüntü gene gelmedi sonra hdmı ile denedim görüntü geldi şimdi diğer tv de vga kablosu mu sıkıntılı yoksa ekran kartı vga girişimi plz help me !!

    kullanici727441 kullanici727441 (3)
    7 yıl önce cevaplandı

    • VGA Kablosu problemi falan değil. Çözünürlük problemi.. VGA kablosuyla görüntü aktarırken yüksek çözünürlüklü oyun grafiklerini aktaramıyorsun, hdmi ile ise dijital ve sesli olarak yüksek çözünürlüklü sinyalleri ekrana gönderebiliyorsun. Olay budur. temmuz 7 yıl önce

    0

    Sinyal yok hatası almanızızın sebebi genelde ekran kartı ve farklı bir donanım olabilir.Monitör ekran kartından görüntüleyebilecek veriyi alamadığından size sinyal yok hatası veriyor olabilir.Ayrıca hatayı almanızın sebebi çözünürlük oranlarıyla da ilgili olabilir.Oyunu çalıştırdığınız çözünürlüğü televizyonunuz desteklemiyor ve televizyonun desteklediği çözünürlükte bilgisayarınız oyunu açamıyor sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

    • Öncelikle hatayı yaşamanızdan önce bilgisayarınızdaki hangi değişiklikliği yaptığınızı bir düşünün.Örneğin bu bir çözünürlük değişikliği olabilir, ekran kartı güncellemesi olabilir gibi.Bu gibi durumlar sebebiyle sorunu yaşıyor olabilirsiniz.Eğer hiçbir donanım veya yazılım değişikliği yapmadan bu sorunu birden yaşamaya başladıysanız öncelikli olarak sistem geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz.Sistem geri yüklemeyi bilgisayarınızın sorun yaşamadığı bir tarihe geri döndürebilirsiniz.Buradan sistem geri yükleme ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
    • League Of Legends oyunununun çözünürlüğünü ve ayarlarını sıfırlamak için aşağıdaki klasör yoluna gidin ve içeriği silin be oyunu ilk kez kurulmuş haline geri döndürür.Sanırım League of legends oyununda bir account ile giriş yapıldığından ilerleme durumunu etkilemez.Sadece oyunun içindeki yaptığınız ayarları sıfırlamış olursunuz.Bu varsa çözünürlük sorununu çözecektir.Ayrıca dosyayı sil diyerek geri dönüşüm kutusuna atın, bu sayede geri dönüşüm kutusundan geri yükle diyerek dosyayı geri getirme şansınız olur.Aşağıdaki yolda bulunan game.cfg dosyası oyunun ayarlarının tutulduğu dosyadır dosyayı silip test edebilirsiniz.(Tam olarak silmeyin geri dönüşüm kutusuna atın)
    C:\Riot Games\League of Legends\Config
    • Diğer yapılması gereken işlem bilgisayarınızın sıcaklıklarını kontrol etmek olabilir HWMonitor isminde ufak programla sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz.HWMonitor programını buradan indirebilirsiniz.Anormal sıcaklık değerlerinde bilgisayarınızı gereksiz şekilde yoran zararlı ve virüsler olabilir.İlk olarak bunları temizlemelisiniz.Isınma yazılımsal nedenlerden değil ise bilgisayarınızın içini açarak temizlik ve termal macun yenileme işlemleri yapmanız gerekebilir.
      • AdwCleaner ile bilgisayarınızdaki reklam yazılımlarını silin.
      • Malwarebytes ile bilgisayarınızdaki reklam, zararlı yazılmları silin.
      • Combofix kullanarak bilgisiyarınızdeki bazı düzenlemeleri yerine getirin ve daha performanslı çalışmasını sağlayın.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol