Bilgisayarda aşırı ısınma

0

Merhabalar
Yazdığınız yöntemleri denedim ama 1 sene önce olduğu için bazı özellikler değişmiş Google Chrome'de sanırım.
Benimde bilgisayarımda chrome açtığım zaman 300.000 400.000K lara çıkıyor ve ısınma yapıyor. Aynı zamanda svchost.exe nin birisi 1.500.000 K lara çıkıyor(SYSTEM). Virüsü bulup kaldırmamda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Başlangıçta açılan şeyler sayılı bilgisayarda ve yazdığınız virüs programı Malwarebytes'in pro sürümü ile taratıyorum.

ozancataltepe ozancataltepe (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba, işletim sisteminiz Windows7 mi ? Windows7 ise bendede svchost.exe sorunu vardı pcyi tek ısıtan bu olur google chrome ile ilgisi yoktur.Svchostun o kadar çoğalmasını sağlayanda virüs değildir.Tarayıcınızın 300.000,400.000K bellek kullanması doğaldır Google Chrome çok ram harcıyor Opera öneririm.

    İlk olarak bu programları bilgisayarınıza kurun

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=fcd6bf5d-f004-4ca3-aa7e-1de462b91dd0

    http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/troubleshoot-problems-installing-updates#1TC=windows-7

    Run nowa basıp indirin- https://support.microsoft.com/tr-tr/gp/windows-update-issues/en-us

    bilgisayarınızı yeniden başlatın ve windows updateyi açın güncellemelerin hepsini yapın biraz uzun sürebilir önünüze yığılı bir liste gelcek ve güncellemelerin kurulması yaklaşık 3 saatinizi alcak.Güncellemeleri yaparken svchost.exeyi kontrol edin en fazla 200.000 kullanması lazım güncelleme sırasında başka birşey yapmayın.

    Güncellemeler bittikten sonra Başlat - Çalıştır - Hizmetler - Windows Updateyi bulup durdur diyin ve başlangıç türünü devre dışı yapın artık 5000 - 10000 arası olcaktır sorununuz düzelcektir.

     

    ardahd ardahd (631)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Söylediklerinizi yaparken hatalarla karşılaştım. En başında Windows Update şimdiye kadar hiç yapmadığımı farkettim ve hala yapamıyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım Windows Updateyi düzeltme konusunda ama sonuç aynı. Söylediğiniz Fix programını çalıştırdım sonrasında yine Update yapamadım. Güncelleştirmeleri Denetle dediğim zaman hata alıyorum. Acaba daha farklı bir yerden mi kapalı güncelleştirmelerim ?

      ozancataltepe ozancataltepe (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Verdiğim tüm programları kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattınızmı? Hatanın adını söylermisiniz? Ve windows update açınca svchost.exe ne kadar bellek kullanıyor? ardahd 8 yıl önce
      • Bilgisayarım windows 7 evet. Şuan bunları yazarken sadece Chrome açık ve RAM:55(ortalama) CPU:30(ortalama) ve bu azalmış hali. Söylediğiniz işlemleri yapmaya çalışıyorum. İlk işlemi yapmaya çalışırken hata alıyorum veya yükleniyor yazıyor ve o şekilde devam ediyor(sonuç yok). 2. işlem Fix It işlemini ise yapıyorum olumlu sonuç alıyorum ama bir değişiklik yine olmuyor. 3.işlemde ise yükleyici hata ile karşılaştı diyor ve şu hataları alıyorum. Resimde mevcut ht tp://hizliresim.c om/9ooddO (boşlukları silerseniz) Bunun haricinde en son olarak şu hatayı aldım ''8024A006'' ve bunun gibi farklı hatalarla karşılaşıyorum. Size şöyle bir ek bilgi vereyim. Bilgisayara zamanında format attıktan sonra güncelleme yapmamam konusunda uyardılar ve güncellememem için bazı şeyleri engellediler sanırım. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim ozancataltepe 8 yıl önce
      • Neden güncelleme yapma dediler size anlamadım güncellemeler yapıldıktan sonra işletim sistemi daha güvenli daha stabil bir işletim sistemi olur.Verdiğim programlardan sonra hatanın ortadan kalkması lazımdı çünkü aynı sorun bendede oluyordu bu şekilde çözmüştüm.Başlat - Arama kısmına hizmetler yazıp girin - Windows Updateyi bulup başlangıç türü Devre Dışı - Hizmet Durumuna gelip Durdur diyin uygula diyip çıkın svchost.exe nin düşmesi lazım Ram miktarınız ve işlemcinizi yazarmısınız ? Chrome kullanmanızı önermem Operaya geçmenizi tavsiye ederim en az Opera harcıyor çünkü. ardahd 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol